Naomi Kempbelai pēc finanšu pārkāpumu izmeklēšanas piecus gadus aizliegts vadīt labdarības organizācijas
foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Kempbela un citi tiek apsūdzēti par amatu izmantošanu, lai apmaksātu dārgus lidojumus, greznas viesnīcas uzturēšanās un cigaretes.
Slavenības

Naomi Kempbelai pēc finanšu pārkāpumu izmeklēšanas piecus gadus aizliegts vadīt labdarības organizācijas

Paula Ivanova

Jauns.lv

Naomi Kempbelai aizliegts piecus gadus vadīt jebkādu labdarības organizāciju Anglijā un Velsā pēc izmeklēšanas, kurā modeli apsūdzēja par līdzekļu ļaunprātīgu izmantošanu viņas labdarības organizācijā.

Naomi Kempbelai pēc finanšu pārkāpumu izmeklēšanas...

Ceturtdien, 26. septembrī, Lielbritānijas Labdarības komisija publiskoja secinājumus, kuros apgalvots, ka 54 gadus vecā supermodele esot vadījusi organizāciju ar "vāju pārvaldību" un "nepietiekamu finanšu pārvaldību", runājot par viņas izveidoto "Fashion for Relief" organizāciju, kura tika nodibināta 2015. gada janvārī, lai vāktu līdzekļus dažādiem vides un humānajiem mērķiem. Kempbela un citi tiek apsūdzēti par amatu izmantošanu, lai apmaksātu dārgus lidojumus, greznas viesnīcas uzturēšanās un cigaretes.

"Saskaņā ar ziņojumu šie izdevumi ietvēra spa procedūras, apkalpošanu numuriņā un cigarešu un viesnīcas preču iegādi," teikts ziņojumā. Kempbela, kas ir minēta kā viena no uzticības personām ziņojumā, tiek apsūdzēta par neatbilstību labdarības konstitūcijai - kas ietvēra faktu, ka "formāli sapulču protokoli netika reģistrēti".

"Finanšu uzskaites pārskatā tika konstatēts, ka 2018. gada 11. maijā uzticības personas iztērējušas 14 800 eiro lidojumam no Londonas uz Nīcu," teikts ziņojumā. "Tika apstiprināts, ka lidojumā bija kāda toreizējā uzticības persona un viens liels ziedotājs (nenosaukts), un lidojums tika rezervēts, lai pārvestu mākslas darbus un juvelierizstrādājumus (vairāk nekā 1,5 miljona eiro vērtībā) uz labdarības pasākumu Kannās." Saskaņā ar preses relīzi, "izmeklēšanā tika atklāts, ka laikposmā no 2016. gada aprīļa līdz 2022. gada jūlijam tikai 8,5% no organizācijas kopējiem izdevumiem tika veltīti labdarības grantiem." "Fashion for Relief" tika likvidēta agrāk šogad, 2024. gada martā.

Ceturtdien Kempbela sniedza interviju "Associated Press" pēc tam, kad viņai tika piešķirts Francijas Mākslas un Literatūras ordeņa Bruņinieka tituls par viņas ieguldījumu Francijas kultūrā, Viņa noliedza jebkādu vainu, bet piebilda, ka ir "ļoti nobažījusies" par ziņojumā izteiktajām apsūdzībām. "Es nekontrolēju savu labdarības organizāciju, es uzticēju kontroli juridiskam darba devējam," viņa sacīja intervijā. "Mēs izmeklējam, lai noskaidrotu, kas un kā noticis, un viss, ko es daru, un katrs cents, ko esmu savākusi, tiek veltīts labdarībai."

Britu topmodele Naomi Kempbela 2021. gada fotogrāfijās