Atklāta slēpta nozīme prinča Džordža, princeses Šarlotes un prinča Luisa tērpos vērienīgā pasākumā
foto: Dutch Press Photo/Cover Images/ Vida Press
Britu karaliskā ģimene "Trooping the Color" svinīgajā pasākumā 2023. gadā.
Slavenības

Atklāta slēpta nozīme prinča Džordža, princeses Šarlotes un prinča Luisa tērpos vērienīgā pasākumā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Karaliskie tērpi bieži vien sajūsmina fanus, īpaši, ja aiz to izvēlēm ir kāda slēpta nozīme - un tā tas bija arī kādā ievērojamā karaļnama pasākumā.

Atklāta slēpta nozīme prinča Džordža, princeses Ša...

2023. gadā ikgadējās "Trooping the Color" svinībās princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss kārtējo reizi pievērsa sev visu uzmanību, atrodoties līdzās savai mātei princesei Keitai. Bet fani pamanījuši kādu interesantu niansi. 

"Trooping the Color" ir svinīgs pasākums, ko katru gadu rīko Londonā, lai atzīmētu Lielbritānijas suverēna oficiālo dzimšanas dienu. Tā ir pazīstama arī kā Suverēna dzimšanas dienas parāde. Līdzīgi pasākumi notiek arī citās Sadraudzības valstīs. 

Princis Džordžs un princis Luiss bija apģērbti pieskaņotajos jūras krāsas uzvalkos un sarkanās kaklasaitēs. Viņiem blakus sēdēja elegantā princese Šarlote, tērpusies baltā kleitā ar sarkanu apdari. Tikmēr mamma Keita bija tērpusies smaragdzaļā kleitā un pieskaņotā cepurē ar nelaiķes princeses Diānas auskariem. Kāds fans vērsa uzmanību ierakstā soctīklā X: "Es dievinu uzmanību detaļām, Velsas ģimene tērpusies zaļi baltā un sarkanā krāsā, Velsas karoga krāsās."

Ceremonijas pasākums notiek katru gadu, un tā pirmsākumi meklējami 17. gadsimtā. Pasākumā skan himna un notiek parāde, bet tai seko svētku salūts. Monarhs kopā ar citiem karaliskās ģimenes locekļiem pulcējas uz Bakingemas pils balkona, lai vērotu karalisko gaisa spēku priekšnesumu. Karaliskās ģimenes pulcēšanās uz balkona svinīgos pasākumos notiek kopš 1851. gada. Tā ir kļuvusi par senu tradīciju un retu gadījumu, kad britu karalisko ģimeni vienuviet var redzēt kopā. 

Princis Viljams un princese Ketrīna ar bērniem apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu 2023. gadā

Princis Viljams un princese Ketrīna ar vecākajiem bērniem vēro Vimbldonas tenisa čempionātu 2023. gada jūlijā