VIDEO: žirafēns Čaks ar Vakiliju Rīgas zoodārzā mielojas ar torti, svinot savu 3. dzimšanas dienu
Žirafes Čaks un Vakilija Rīgas Zooloģiskajā dārzā (ekrānuzņēmums no video)
Slavenības

VIDEO: žirafēns Čaks ar Vakiliju Rīgas zoodārzā mielojas ar torti, svinot savu 3. dzimšanas dienu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Ar Čaka trešās dzimšanas dienas svinībām noslēgusies svētku sezona Žirafu mājā, pavēstījis Rīgas Zooloģiskais dārzs.

VIDEO: žirafēns Čaks ar Vakiliju Rīgas zoodārzā mi...

"Svētku galdā celta īpašo granulu torte, kas papildināta ar kļavu lapām, kā arī kārklu zari, kas savīti trijnieka formā. Maltītei ir svarīgi būt sabalansētai, tāpēc ierastais tiek pasniegts neierastā veidā! Izjaucot šo līdzsvaru, dzīvniekiem sākas gremošanas problēmas, tādēļ aicinām apmeklētājus pašiem nebarot zoodārza iemītniekus, bet atstāt šo uzdevumu mūsu darbinieku ziņā," savā "Facebook" kontā vēsta Rīgas Zooloģiskais dārzs.

"Piedevām labākai apetītei žirafes saņem arī ķiplokus un nedaudz burkānu. Ķiploki nav Āfrikas savannās mītošo žirafu ēdienkartēs – kāpēc tos pasniedzam mūsējām? Vadoties pēc citu zoodārzu pieredzes – šis dārzenis palīdz žirafes veselībai, tādēļ pārītis daiviņu nokļūst arī Čaka un Vakilijas maltītēs. Tuvojoties slapjajai sezonai, neaizmirsti, ka ķiploks ir vērtīga sastāvdaļa arī cilvēka imunitātes nostiprināšanai! Ja tomēr ir vēlme pabarot žirafes, to var izdarīt ziedojot, pie reizes arī nosūtot sveicienu Čakam dzimšanas dienā."

Čaks Rīgas zoodārzā tika atvests 2023. gada jūnijā no Dānijas, bet Vakilija — 2021. gadā no Austrijas.

"Ziedojot 25 eiro ar norādi “žirafei Čakam” vai “žirafei Vakilijai”, ikviens var uzsaukt pusdienas mūsu žirafēm. Labdaru vārdus ar datumu publicējam Rīga ZOO mājaslapā, kur atrodami arī visi ziedošanas nosacījumi, bez tam Dienas ziedotāja vārds tiek ierakstīts īpašā stendā Žirafu mītnē," informē Rīgas Zooloģiskais dārzs.