Prinča Harija 40. dzimšanas dienā viņa bankas kontā ieripos miljoni
foto: ¡dehoy! Agency / MEGA / Vida Press
Princis Harijs 15. septembrī svinēs savu 40. dzimšanas dienu.
Slavenības
2024. gada 11. septembrī, 11:11

Prinča Harija 40. dzimšanas dienā viņa bankas kontā ieripos miljoni

Gerda Ansone

Jauns.lv

Prinča Harija dzīvē gaidāms grandiozs notikums. Savā 40. dzimšanas dienā Lielbritānijas karaļa skandalozais jaunākais dēls saņems patiesi karalisku dāvanu.

Prinča Harija 40. dzimšanas dienā viņa bankas kont...

Saseksas hercogs šā gada 15. septembrī atzīmēs savu 40. dzimšanas dienu. Jubilejā viņš saņems dāvanu no vecvecmāmiņas, karalienes Elizabetes II mātes. Karaliene Māte mūžībā devās 2002. gadā. Viņa izveidoja trasta fondu, kad Harijam bija tikai 10 gadu. Vecvecmāmiņa saviem mazmazdēliem mantojumā atstājusi 19 miljonus sterliņu mārciņu, turklāt šī summa nav aplikta ar nodokļiem. Mantojums sadalīts divās daļās: pirmā daļa mazmazbērniem bija jāsaņem, sasniedzot 21 gadu vecumu, bet otrā – pārkāpjot 40 gadu slieksni.

Princis Harijs un Karaliene Māte

“Tika izveidots trasta fonds. Tas bija veids, kā Karaliene Māte varēja atlikt naudu līdz brīdim, kad viņas mazmazbērni izaug, un veids, kā nodot daļu savu īpašumu nodokļu ziņā efektīvā veidā,” izdevums “The Times” citē eksperta teikto.

Tajā pašā laikā iekšējās informācijas avoti apgalvo, ka Harijam Karaliene Māte atstājusi lielāku summu nekā troņmantniekam princim Viljamam. Mantinieku skaitā ir ne tikai princeses Diānas dēli, bet arī princeses Annas un princeses Mārgaretas bērni, kā arī princeses Beatrise un Eiženija.

Četrdesmitajā dzimšanas dienā Harija kontā vajadzētu ienākties astoņiem miljoniem sterliņu mārciņu, kas ir aptuveni deviņi ar pusi miljoni eiro.