Latvijā rādīs kara laikā tapušu Ukrainas detektīvseriālu "Kods"
foto: Publicitātes
Kas notiek, kad labākajiem Ukrainas detektīviem noziedzniekus sāk palīdzēt ķert mākslīgais intelekts? Iepazīstieties, tas ir "Kods" – Krimināllietu operatīvais departaments!
TV

Latvijā rādīs kara laikā tapušu Ukrainas detektīvseriālu "Kods"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Kas notiek, kad labākajiem Ukrainas detektīviem noziedzniekus sāk palīdzēt ķert mākslīgais intelekts? Iepazīstieties, tas ir "Kods" – Krimināllietu operatīvais departaments!

Latvijā rādīs kara laikā tapušu Ukrainas detektīvs...

Jaunais ukraiņu seriāls, kurš tapis kara laikā, sola kļūt par īstu televīzijas jaunās sezonas hitu pašmāju kanālā "8TV". Unikālais projekts apvieno divas kulta detektīvseriālu izmeklētāju komandas, lai kopīgi cīnītos pret noziedzību. Seriālā "Kods" divas leģendārās komandas, kas pazīstamas no iepriekšējiem veiksmīgiem projektiem “Izmeklēšanas aģentūra “SLED”” un “Ūdens policija”, apvieno savus spēkus, lai izmeklētu sarežģītākos noziegumus. Tas ir izcils pieredzes, zināšanu un tehnoloģiju savienojums, kas kļūst par īstu izaicinājumu kriminālajai pasaulei.

Stāsts sākas ar vairāku ārvalstu pilsoņu slepkavību izmeklēšanu, kas vienlaikus notikušas Karpatu reģionā un Kijivā. Vēstnieki un konsuli nekavējoties pieprasa labāko izmeklētāju iesaisti. Detektīviem palīgā nāk jaudīga, uz mākslīgā intelekta bāzes veidota datorprogramma “Kods” - tā ne tikai risina sarežģītas noziedznieku mīklas, bet arī nolasa izmeklēšanas dalībnieku emocionālo stāvokli. Seriālā neiztikt arī bez dažādiem attiecību saspīlējumiem. Tāpat skatītāji iepazīs savus iecienītākos detektīvus no cita skatu punkta, it īpaši skarbo un stingro Olgu Kosaču. "Visbeidzot kļūs skaidrs, kāpēc mana varone pārvērtās par dzelzs lēdiju un veltīja savu dzīvi darbam," stāsta aktrise Tatjana Kravčenko. ““Kods” komandā Olga būs citāda – maigāka un atvērtāka. Emociju gamma, kas man bija jāizdzīvo caur šo viņas transformāciju, kļuva ievērojami plašāka. Reizēm pat bija grūti spēlēt sievišķīgo Kosaču, jo biju ļoti pieradusi pie viņas atturības.” Interesanti, ka aktrise Tatjana Kravčenko seriāla pirmizrādei pat ir ierakstījusi dziesmu ar nosaukumu “Kur tu esi?”, kļūstot par skaņu celiņu pirmajām divām sērijām, kas veltīta galvenās varones mīlas līnijai.

Seriāls skatītājus priecēs jau no 16. septembra darbdienu vakaros pulksten 21 televīzijas kanālā "8TV".