Georgija Osokina solokoncerts Mazajā Mežotnes pilī 2024. gada septembrī

2024. gada 7. septembrī Mazajā Mežotnes pilī pulcējās mūzikas mīļotāji, lai izbaudītu pianista Georgija Osokina solokoncertu.

Mūzika
2024. gada 9. septembrī, 10:45

FOTO: Zatleru pāris, Imants Lancmanis, Igo un citi mūzikas mīļotāji Mazajā Mežotnes pilī bauda Georgija Osokina koncertu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītajā sestdienā, 7. septembrī, Mazajā Mežotnes pilī pulcējās mūzikas mīļotāji, lai izbaudītu pianista Georgija Osokina solokoncertu.

FOTO: Zatleru pāris, Imants Lancmanis, Igo un citi...

Koncertā skanēja pilnīgi jauna programma - Pētera Vaska, Jozefa Haidna, Johannesa Brāmsa un Ferenca Lista skaņdarbi -, par kuru mākslinieks pirms koncerta teica: «Daudz kas šajā programmā notika pirmo reizi. Sava veida eksperimentēšana, kuru ļoti bieži atļaujos īstenot tieši Mežotnē, kur vienmēr veidojas īpaša noskaņa. Meklējot jaunus krastus, citu sonoriku un svaigumu, pirmo reizi atskaņošu Haidna un Brāmsa solo mūziku. Skanēs spožā un vēlīnā Haidna Sonāte un agrīnā, bet ļoti mistiskā un kaislīgā Brāmsa Sonāte. Savukārt Pētera Vaska un Ferenca Lista opusi būs kā sava veida kolonnas, atverot un noslēdzot koncerta ceļojumu.»

Mākslinieka brīnišķīgo un spožo priekšnesumu klātesošie viesi, kuru vidū bija mākslas zinātnieks un Rundāles pils bijušais direktors Imants Lancmanis, eksprezidents Valdis Zatlers, dziedātājs Igo ar dzīvesbiedreni Gitu, Rundāles pils direktore Lauma Lūse, Latvijas Radio 3 «Klasika» direktore Gunda Vaivode, pianista vecāki, «Latvijas koncertu» direktors Guntars Ķirsis un citi, uzņēma ar stāvovācijām, kas ilga vairākas minūtes.