Noziegums Leonardo Dikaprio slavenās filmas stilā — vīrietis veselu dienu notēlo tūrisma firmas darbinieku, lai vakarā to apzagtu
"Darbinieks" aptīra tūrisma firmu (ekrānuzņēmums no video)
Trakā pasaule

Noziegums Leonardo Dikaprio slavenās filmas stilā - vīrietis veselu dienu notēlo tūrisma firmas darbinieku, lai vakarā to apzagtu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Kāds vīrietis iejuties Holivudas superzvaigznes Leonardo Dikaprio atveidotā slavenā krāpnieka lomā un Maskavas tūrisma firmā veselu dienu veiksmīgi izlicies par tās darbinieku, lai pēc darba dienas beigām to aptīrītu.

Noziegums Leonardo Dikaprio slavenās filmas stilā ...

55 gadus vecais vīrietis ieradies kādā tūrisma firmā, uzdevies par tās jauno darbinieku un visu dienu centīgi tur strādājis, nevienā neradot aizdomas. Pēc darba dienas beigām viņš sagaidījis, līdz visi pamet biroju, un ar šķērēm uzlauzis skapīti ar naudu, paņemot ap 300 000 rubļu (nepilni 3000 eiro).

Ļaundarim par nelaimi, birojā darbojās videonovērošanas kamera, un likumsargi viņu drīz notvēra, taču naudiņa jau bija notrallināta.

Soctīklos šis noziegums izpelnījās ironiskus komentārus. Vieni norādīja, ka viņš būtu varējis nopelnīt daudz lielāku naudu, parakstot līgumu ar Krievijas Aizsardzības ministriju un ejot karot uz Ukrainu, nevis sēžot cietumā par tik niecīgu laupījumu. Citi brīnījās, kā viņš varēja visu dienu nostrādāt birojā un cerēt, ka “kolēģi” viņu vēlāk neatpazīs, nemaz nerunājot par novērošanas kameras nepamanīšanu.

Kā zināms, Leonardo Dikaprio leģendārā Stīvena Spīlberga 2002. gada biogrāfiskajā filmā “Noķer mani, ja vari” (Catch Me If You Can) atveido krāpnieku Frenku Abagneilu, kurš līdz savai 19. dzimšanas dienai bija veiksmīgs krāpnieks, paspējot notēlot lidmašīnas pilotu, ārstu, prokuroru un krāpās ar čekiem. Abagneils bija tik veiksmīgs savā nodarbē, ka FIB lūdza viņa palīdzību citu krāpnieku notveršanā. 76 gadus vecais Abagneils joprojām vada konsultāciju firmu “Abagnale and Associates”.

Maskavas tūrisma firmas aptīrītājs diez vai var cerēt uz tik spožu nākotni.