Nervozējat pirms operācijas? Austrijā neiroķirurgs ļauj 13 gadus vecai meitai paurbt pacienta galvaskausu
foto: unsplash.com
Trakā pasaule

Nervozējat pirms operācijas? Austrijā neiroķirurgs ļauj 13 gadus vecai meitai paurbt pacienta galvaskausu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Austriju šokējis atgadījums Grācas universitātes slimnīcā, kur galvas operācijas laikā neiroķirurgs ļāvis padarboties savai 13 gadus vecai meitai, turklāt nevis vienkārši padot instrumentus, bet reāli urbt pacienta galvaskausu.

Nervozējat pirms operācijas? Austrijā neiroķirurgs...

Kā vēsta vietējais izdevums “Kronen Zeitung”, uz Grācas slimnīcu atveda 33 gadus veco Gregoru, kurš janvārī meža ciršanas laikā bija guvis galvas traumu. Kaut gan operācija bija steidzama un bīstama, tas nav atturējis ārstu ļaut ar urbi praktizēties savai pusaugu meitai.

Varbūt 13 gadīga meitene nav bijusi pietiekami prasmīga, varbūt pats ķirurgs pieļāvis kādu misēkli vai arī traumas izrādījušās ar nopietnām sekām, bet pacients joprojām nav spējīgs strādāt.

“Kronen Zeitung” norāda, ka jau 26. aprīlī uz Grācas prokuratūru pa pastu tika nosūtīta anonīma sūdzība, taču sākotnēji to noturējuši par stulbu jociņu, taču vēlāk uzsāka izmeklēšanu un izsauca cietušo kā liecinieku. 25. augustā laikraksts vēstīja, ka operācijā iesaistītās personas ir atzinušās, ka pacienta galvaskausu urba tīne. Savukārt pacientu sevišķi saniknojis tas, ka ne Štīrijas slimnīcu korporācija (KAGes), kas pārrauga 19 slimnīcas šajā federālajā zemē, ne pati Grācas slimnīca viņu nebija informējusi.

Operāciju veikušie ārsti atlaisti no darba, bet pats cietušais ar advokātu grasās slimnīcu sūdzēt tiesā.

Tēmas