Mūzika

Nepajautāsi, neuzzināsi: Agrim Semēvicam atkal "100. debija"

Jauns.lv

Deviņdesmito gadu sākumā "100. debija" bija kulta grupa, kuras koncertus fanu pūļi piepildīja gan stadionos, gan lauku kultūras namos. Leģenda ir atgriezusies – par to saruna ar Agri Semēvicu.

Nepajautāsi, neuzzināsi: Agrim Semēvicam atkal "10...

Fotogrāfs un mūziķis Agris Semēvics atzīst, ka tieši "100. debija" ir bijusi viņa karjeras virsotne gan talanta realizācijas, gan arī atpazīstamības ziņā, tāpēc viņš ir priecīgs atkal atgriezties uz skatuves. "Lai gan parasti saka - otrreiz tajā pašā upē neiekāpsi, izrādās, to var izdarīt, ir tikai jāzina vietas un tehnoloģijas. Esmu ļoti gandarīts par to, ka es saņēmu dūšu un atgriezos pie tā, kas patiesībā manā dzīvē allaž ir bijis ļoti svarīgs." Agris atzīst – viņu pārsteidz, ka grupas fani joprojām atceras vārdus visām dziesmām un dzied līdzi. Arī pats neesot tos piemirsis, un, lai gan sākumā bijusi neliela panika, ka tikai kaut kas nepiemirstas, dziedātājs iztiek bez suflieriem un špikeriem.

foto: Ekrānuzņēmums
Agris atzīst – viņu pārsteidz, ka grupas fani joprojām atceras vārdus visām dziesmām un dzied līdzi.
Agris atzīst – viņu pārsteidz, ka grupas fani joprojām atceras vārdus visām dziesmām un dzied līdzi.

Deviņdesmitajos gados "100. debija" paviesojās teju katrā Latvijas kultūras namā. Agris atzīst, ka tolaik valdījuši citi tikumi un koncertu zālēs varēja ne tikai uzsmēķēt, bet arī lietot grādīgos dzērienus. Tas sagādāja nopietnas galvassāpes cilvēkiem, kuriem pēc koncertiem nācās atjaunot kultūras iestādei kulturālu izskatu. Mūziķis smejas, ka arī šodien uz koncertiem nāk tā pati publika un nekas daudz tās ieradumos nav mainījies.

Noskaties video un uzzini, kā radās "100. debija", kā tolaik tapa skatuves tērpi, kādi jautri piedzīvojumi grupai bijuši dažādās Latvijas pilsētās un daudzus citus stāstus. Nenoskatīsies – neuzzināsi!