Prinča Viljama skarbais lēmums atstāj brāli Hariju asarās
foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press
Princis Harijs un princis Viljams 2018. gadā.
Slavenības

Prinča Viljama skarbais lēmums atstāj brāli Hariju asarās

Gerda Ansone

Jauns.lv

Princis Viljams un princis Harijs neesot runājuši kopš bēdīgi slavenā Megxit, kad karaļa Čārlza jaunākais dēls un viņa sieva Megana Mārkla paziņoja par lēmumu atkāpties no karaļnama pienākumu pildīšanas.

Prinča Viljama skarbais lēmums atstāj brāli Hariju...

Lai gan abi brāļi pēc skandalozā 2020. gada janvāra dažas reizes ir tikušies klātienē un devuši cerību vismaz par izrunāšanos, tas nav piepildījies. Harijs un Viljams 2021. gada jūlijā gāja plecu pie pleca, atklājot mammai princesei Diānai veltīto pieminekli Kensingtonas pils dārzā Londonā. Arī tiekoties vectēva prinča Filipa bērēs 2021. gad aprīlī, fotogrāfijas deva cerību par kaut nelielu, tomēr sarunu. Savukārt karalienes Elizabetes valdīšanas dimanta jubilejā un vēlāk bērēs bija redzams, ka brāļi noteikti nav noskaņoti sarunai. Arī uz karaļa kronēšanas ceremoniju abi ieradās kā sveši cilvēki. Pēc Harija skandalozās biogrāfiskās grāmatas “Liekais” izdošanas zuda pēdējie cerību stari par kādreizēju salabšanu.

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

Prinča Viljama un prinča Harija nesaskaņas ir sasniegušas punktu, kur salabšana vairs nav iespējama. Karaļnama eksperti norāda, ka princim Viljamam viņa dzīvē vairs nav vietas “dumpīgajam” jaunākajam brālim.

Kamēr Viljams ir stingri pieņēmis lēmumu nekad nepiedot brālim par viņa uzbrukumiem karaliskajai ģimenei, Saseksas hercogs lielāko daļu laika pavada kavējoties pagātnē, un viņam ļoti pietrūkst lielā brāļa. Sarunā ar “The Sunday Times” kāds Viljama draugs atklājis, ka Harijs cerējis uz atkalapvienošanos pirms savas 40. dzimšanas dienas. Tomēr Viljama uzmanības centrā šobrīd ir viņa paša ģimene un tēvs karalis Čārlzs. Harija vārds vairs neparādoties pie sarunu tematiem, norādījis paziņa.  

Avots pastāstījis, ka hercoga apaļā dzimšanas diena ir nākamajā mēnesī, taču tā vietā, lai kaldinātu jubilejas plānus, “viņš tikai pavada laiku, kavējoties atmiņās”. “Es vienmēr teicu, ka beigu beigās brāļi būs viens otram līdzās, bet līdz šim tas ir izrādījies kļūdains pieņēmums,” izdevumam izteicies draugs. Savukārt kāds cits Velsas prinča tuvs paziņa izteicies, ka “Harijs nevar iztikt bez brāļa”, un piebildis, ka Viljams turpretī ir citos uzskatos. “Šogad viņa uzmanības centrā ir viņa sieva, bērni un tēvs,” paskaidrojis paziņa. “Viņa brālis īsti netiek pat apspriests.”