Trakā pasaule

Pilots gaisā atzīstas pasažieriem, ka neprot nosēdināt lidmašīnu paredzētajā galamērķī

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

ASV aviosabiedrības “Alaska Airlines" pilots pārsteidzis sava reisa pasažierus, novirzot lidmašīnu uz citu lidostu, jo nav pietiekami kvalificēts nosēdināt lidaparātu paredzētajā galamērķī.

Pilots gaisā atzīstas pasažieriem, ka neprot nosēd...

Incidents noticis 8. augusta reisā no Sanfrancisko pilsētas Kalifornijā uz Džeksonhoulu Vaiomingā, vēsta vietējā prese.

Lidojuma laikā pilots atzinis pasažieriem, ka būs nepieciešama nosēšanās Soltleiksitijā Jūtas štatā, jo “man nav atbilstošas kvalifikācijas,” — tā pastāstījuši pasažieri.

“Cowboy State Daily” vēsta, ka pilots pēc nosēšanās pasažieru acu priekšā savāca savu bagāžu un devās prom, bet pasažieriem vairākas stundas nācās gaidīt, līdz tika atrasts vajadzīgajiem apstākļiem kompetents pilots. “Vai lidojums uz Džeksonu ir kaut kas līdzīgs 10. līmeņa misijai pret galveno bosu?” kāds pasažieris sūkstījās “Reddit”.

Džeksonhoulas lidosta ir bēdīgi slavena ar savu sarežģīto nolaišanos, jo tā atrodas augstu virs jūras līmeņa, ir kalnu ieskauta, ar īsu skrejceliņu un spēcīgām vēja brāzmām — tas nozīmē, ka nebūt ne jebkurš pilots spēj tajā droši nosēdināt pasažieru lidmašīnu.

Aviosabiedrība paziņoja laikrakstam “Cowboy State Daily” ka misēklis noticis konkrētā reisa apkalpes komplektēšanas kļūdas dēļ un problēma ir atrisināta.

It kā “gļēvulīgā” pilota attaisnošanai vērts piebilst, ka lidmašīnas pasažieris vēlāk šim laikrakstam atzina, ka arī kompetentā pilota vadībā nosēšanās Džeksonhoulā bijusi visnotaļ mežonīga, tādēļ acīmredzami lidmašīnas sākotnējā novirzīšana bijusi saistīta arī ar sliktajiem laikapstākļiem.