Ostas svētki Saulkrastos 2024. gada augustā

2024. gada 10. augustā Saulkrastos notika Ostas svētki un saulrieta koncerts.

Slavenības

FOTO: Dita Lūriņa, Lelde Dreimane, Ivars Kalniņš un citi ielīksmo ļaudis Ostas svētkos Saulkrastos

Paula Ivanova

Jauns.lv

Jau piekto gadu, turpinot tradīciju svinēt svētkus jūras tematikā, 10. augustā Saulkrastos notika Ostas svētki un saulrieta koncerts.

FOTO: Dita Lūriņa, Lelde Dreimane, Ivars Kalniņš u...

Kā portālu Jauns.lv informēja Saulkrastu novada pašvaldība, Skultes ostā norisinājās bezmaksas dienas programma, kas bija veltīta jūras un burāšanas tēmai. Vakara daļā apmeklētājus priecēja mūzika no teātra izrādēm un blēņu stāsti uzvedumā “Patiesība par Minhauzenu”. Pasākums noslēdzās ar virtuālo diskotēku, kas ilga līdz pusnaktij.

Vakara programmas pirmajā daļā Skultes ostā skanēja mūzika no teātra izrādēm un skatītājiem tika izstāstīti blēņu stāsti uzvedumā “Patiesība par Minhauzenu”. Uz skatuves uzstājās barons Minhauzens, lielākais fantazētājs un godīgākais melis, kādu pasaule pazīst, kopā ar šarmantajām dziedošajām aktrisēm Ditu Lūriņu, Agnesi Budovsku un Leldi Dreimani, kā arī burvīgajiem kungiem – Mārtiņu Brūveri, Raimondu Celmu un Gundaru Grasbergu. Viņi izdzīvoja stāstus par mīlestību – laimīgu un ne tik laimīgu, filozofēja par dzīves jēgu, smaidīja par ikdienas nebūšanām, bet pāri visam valdīja cilvēcīgi silta savstarpējā satikšanās ar kolēģiem un skatītājiem.

Koncertuzvedumā skanēja īpaši atlasītas teātra mūzikas pērles – dziesmas no muzikālām izrādēm, kas pelnījušas iespēju atkal ieskanēties ar orķestra, kora un solistu palīdzību. Tika izpildīti skaņdarbi no komponistiem Ulda Stabulnieka, Jura Karlsona, Artura Maskata, Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa, Valta Pūces un arī maestro Raimonda Paula daiļrades.

Minhauzena jeb vakara namatēva lomā iejutās Ivars Kalniņš, kurš savulaik uz Dailes teātra skatuves spēlēja baronu Minhauzenu. Koncertuzvedumu pavadīja stīgu orķestris, pavadošā ritma grupa un koris “Anima”, diriģentes Lauras Leontjevas vadībā.

Vakara turpinājumā notika virtuālā diskotēka - ballīte Kristapa Krievkalna vadībā. Ballīti iegrieza mūziķi Ivo Grīsliņš-Grīslis, Elīna Krastiņa un virtuāli dziedātāji uz ekrāna.