"Nemitīga cīņa". Atklātas karaļa Čārlza un karalienes Kamillas laulības problēmas
foto: CAMERA PRESS/David Dyson / Vida Press
Karalis Čārlzs un karaliene Kamilla.
Slavenības

"Nemitīga cīņa". Atklātas karaļa Čārlza un karalienes Kamillas laulības problēmas

Gerda Ansone

Jauns.lv

Lielbritānijas karalienes konsortes (formāli viņa ir konsorte, lai gan sabiedrībā pieņemts dēvēt tikai kā karalieni) māsa atklājusi, ka karalis Čārlzs un Kamilla ir "absolūti pretstati".

"Nemitīga cīņa". Atklātas karaļa Čārlza un karalie...

Karalis Čārlzs un karaliene Kamilla ļoti līdzinās parastam precētam pārim, kura ikdienā netrūkst ne problēmu, ne strīdu. Pēc Kamilas māsas Annabellas Eliotas teiktā, abi laulātie draugi ir “absolūti pretstati”, kam bieži vien izceļas domstarpības par gulēšanu pie atvērtiem logiem.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Karaliene Kamilla un viņas māsa Anabella Eliota vēro tenisa spēli Vimbldonas karaliskajā ložā šā gada 10. jūlijā.
Karaliene Kamilla un viņas māsa Anabella Eliota vēro tenisa spēli Vimbldonas karaliskajā ložā šā gada 10. jūlijā.

Fragmentā, kas iegūts no Roberta Hārdmana grāmatas “Karalis Čārlzs: jauns karalis. Jauns galms. Iekšējais stāsts” (“King Charles: New King. New Court. The Inside Story”) atklāts, ka šis nenozīmīgais strīds ir nemitīgs domstarpību avots, un Čārlzs parasti panākot savu. Runājot par karaļpāra “nemitīgo cīņu” par logu turēšanu vaļā, autors citējis Annabellas teikto: “Par to notiek nemitīga cīņa. Viņš to atvērs. Viņa ielavīsies tūlīt pēc tam un to aizvērs.”

“Tāpēc mājās bieži skan – ‘Ak, mīļā, tu aizvēri logu’, “Jā, es to izdarīju, jo mēs visi salstam’,” turpināja Anabella. Kamillas māsa atklāja, ka monarhs “parasti uzvar šajā frontē”, bet karaliene konsorte “uzvar vairumā citu jautājumu”.

Svinīgā un vēsturiskā ceremonijā Vestminsteras abatijā Londonā par britu monarhijas karali kronēts Čārlzs III un viņa sieva Kamilla kronēta par karalieni.

Lielbritānijas karaļa Čārlza III un karalienes Kamillas kronēšanas ceremonija

Svinīgā un vēsturiskā ceremonijā Vestminsteras abatijā Londonā par britu monarhijas karali kronēts Čārlzs III un viņa sieva Kamilla kronēta par ...

“Karalim nepatīk pārāk ilgi atrasties iekštelpās, un viņam vienmēr ir plaši atvērti logi,” paskaidrojusi Anabella. “Tikšanās Birkholā, viņa mājās kalnienē, ziemas vidū nav domāta jūtīgajiem. Atceros ne vienu vien reizi, kad domāju, ka esmu apsaldējusies, jo vairs nespēju sajust roku, ar kuru rakstu,” apliecinājusi Kamillas māsa.

Anabella Eliota pasaulē nākusi 1949. gada 2. februārī kā Sonja Anabella Šanda. Viņa ir pazīstama ne tikai kā interjera dizainere, bet arī kā senlietu tirgotāja. Viņa ir karalienes Kamillas jaunākā māsa. Pēc Čārlza kāpšanas tronī Anabellu iecēla par karaļa īpašumu galveno interjera dizaineri. Vēl krietni pirms tam, 2011. gadā, Annabela izpelnījās atzinību par darbu Bovejas pils viesnīcas labiekārtošanā Devonā. Šī viesnīca iekļauta Zelta sarakstā kā viena no labākajām nakšņošanas vietām pasaulē. Savukārt 2014. gadā izdevums “The Daily Telegraph” Anabellu Eliotu ierindoja piektajā vietā pasaules ietekmīgāko sieviešu-interjera dizaineru sarakstā.