1dienas
17stundas
33minūtes
18sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
31 gada vecumā mirusi populāra iepazīšanās šova dalībniece
foto: Instagram/Hailey Merkt
Heilija Merkta.
Slavenības

31 gada vecumā mirusi populāra iepazīšanās šova dalībniece

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

31 gada vecumā no leikēmijas mirusi Heilija Merkta, kura iepazīšanās šova "Vecpuisis" (ASV televīzijas šovs "The Bachelor") 21. sezonā cīnījās par Nikolasa Viala sirdi.

31 gada vecumā mirusi populāra iepazīšanās šova da...

Merktas ģimene apstiprināja viņas nāvi ar paziņojumu, kas otrdien izplatīts modeles personīgajā "Instagram" lapā: "Dziļās sērās paziņojam, ka mūsu mīļotā Heilija ir aizgājusi mūžībā pēc drosmīgas cīņas par savu dzīvību."

"Heilija uzņēma šo notikumu ar neiedomājamu spēku, žēlastību un pašaizliedzību. Viņas apņēmība, drosme un griba dzīvot pārsniedza... viņa izvēlējās pavadīt savus pēdējos mirkļus mīļoto cilvēku ielenkumā un bez nožēlas darīt to, ko visvairāk mīlēja."

Bijušo realitātes TV zvaigzni atcerējās kā "jebko, izņemot garlaicīgu, vienmēr jautru cilvēku, kurš pilnvērtīgi dzīvo šajā mirklī. Viņas skaistais gars ir skāris neskaitāmas dzīves," raksta "hollywoodreporter.com".

Aprīlī Heilija līdzekļu vākšanas vietnē "GoFundMe" paziņoja, ka ir "brīva no leikēmijas".

Leikēmija, ar kuru slimoja Heilija, ir ļaundabīga asins slimība. Attīstoties leikozei, ļaundabīgās šūnas rodas no kaulu smadzeņu hemopoētiskajām (asinsradošajām) šūnām. Ir vairāki leikēmijas tipi, tai skaitā akūta leikoze, akūta mieloleikoze, akūta limfoleikoze, hroniska leikoze, hroniska mieloproliferatīvā leikoze, hroniska limfoproliferatīvā leikoze.

Ar akūto leikēmiju vīrieši slimo biežāk nekā sievietes. Slimības rezultātā asinīs palielinās leikocītu skaits. Leikēmija sākas kaulu smadzenēs, tajās viena asins cilmes šūna sāk patoloģiski ātri dalīties un nespēj nobriest. Leikēmijas cēloņi var būt dažādi.

Leikēmija var attīstīties gan pieaugušiem, gan bērniem. Leikēmija ir sarežģīta slimība ar daudziem tipiem un apakš tipiem.