Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Positivus" festivāls turpinās ar "Olas" un OTOY.

Uz "Positivus" skatuves spridzina "Olas" un ukraiņu reperis OTOY

Festivālā "Positivus" uz skatuves kāpa arī pašmāju duets "Olas" un ukraiņu reperis OTOY, kurš mūzikā pauž savas tautas cīņassparu pret ...

Festivāli

FOTO: "Positivus" ballīti iegriež duets "Olas" un ukraiņu reperis OTOY

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Šodien, 19. jūlijā, Lucavsalā tiek aizvadīta pirmā festivāla “Positivus” diena. Uz skatuves kāpuši arī pašmāju reperu duets “Olas” un ukraiņu reperis OTOY.

FOTO: "Positivus" ballīti iegriež duets "Olas" un ...

Repa duets "Olas" radies kā humora projekts 2014. gadā, apvienojoties kādreizējiem kursabiedriem Žanim Pavlovskim un Arvim Reikam. Dueta jaunākais albums "Svarīgākais notikums Latvijas pop-hiphopā" iznāca 2023. gadā, bet šogad "Olas" ar koncertu "Palladium" nosvinēja desmitgadi. 

Savukārt ukraiņu reperis OTOY mūzikā pauž savas tautas cīņassparu pret Krievijas iebrucējiem, ar to saistītos pārdzīvojumus un to ietekmi uz emocionālo stāvokli. Ļvivā 1998. gadā dzimušais mūziķis savas dzimtenes karā ar iebrucējiem ir zaudējis vecāko brāli, un pats kā brīvprātīgais frontes līnijā palīdzējis meklēt un atpazīt bojāgājušos. Atšķirībā no daudziem citiem reperiem, OTOY savos tekstos propagandē cieņpilnu attieksmi pret sievietēm un vietējās kultūras tradīciju saglabāšanu, kā arī aicina jauniešus būt atbildīgiem, ejot uz vēlēšanām. Viņš repo galvenokārt dzimtajā valodā un tikai dažas dziesmas ir angliski. 

“Jūtos lepns par ukraiņiem, kuri paliek savā dzimtenē, cīnoties ar Putina armiju līdz pēdējam elpas vilcienam. Krievi sen ir pārkāpuši visas sarkanās līnijas, atpakaļceļa vairs nav, un mums ir jācīnās līdz galam. Arī tad, kad šis karš agri vai vēlu reiz beigsies, man nav ne jausmas, ko mēs pēc tam darīsim ar saviem pārdzīvojumiem,” saka Vjačeslavs, kurš pērn uzstājies arī Liverpūlē uz Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa skatuves, par ko ar atzinību rakstīja britu medijs “The Independent”. Cildinošus vārdus par prasmīgu rīmēšanu un organisko ritmiku viņam kā lielam notikumam savas zemes kultūrā veltījis arī populārais ukraiņu dziedātājs Ivans Dorns.

Šogad Positivus festivālā uzstāsies arī Jason Derulo, Offset, Nothing But Thieves, Benjamin Clementine, Jacob Collier-The Djesse Solo Show, Will Butler & Sister Squares, Picture Parlour, Angelica Garcia, Jordan Ward, Ozols, Citi Zēni, Detlef un daudzi citi.