Miris seriāla "Lielā sprādziena teorija" zvaigzne
foto: Alamy Stock Photo/Vida Press
Bobs Ņūhārts 2019. gadā (1929. gada 5. septembris - 2024. gada 18. jūlijs.)
Slavenības
2024. gada 19. jūlijā, 10:48

Miris seriāla "Lielā sprādziena teorija" zvaigzne

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

94 gadu vecumā miris aktieris Bobs Ņūhārts, leģendārais amerikāņu komiķis un seriāla “Lielā sprādziena teorija” zvaigzne. Savas profesionālās karjeras laikā viņš ieguvis "Grammy", "Emmy" un "Zelta globuss" balvas.

Miris seriāla "Lielā sprādziena teorija" zvaigzne...

Aktieris miris savās mājās Losandželosā pēc ilgākas slimības. Viņam palikuši četri bērni un desmit mazbērni.

Ņūhārts savu karjeru sāka kā "stand-up" komiķis, pirms ķerties pie veiksmīgas aktiera karjeras. Aktiera nesatricināmā runas maniere un stostīšanās padarīja viņu par komisku sensāciju.

Bobs kļuva slavens ar pāvesta elfa lomu Vila Ferela 2003. gada komēdijā "Elfs", kā arī aktrises Sūzenas Meijeres patēva Mortija Flikera lomu 2005. gadā seriālā "Izmisušās mājsaimnieces". Taču par viņa lielāko slavas mirkli kļuva profesora Artūra Džefrīsa/protona loma populārajā komēdiju seriālā "Lielā sprādziena teorija". Par šo lomu Ņūhārts 2013. gadā saņēma "Emmy", lai gan balvai nominēts jau 1962. gadā par savu komēdiju varietē "Boba Ņūhārta šovs".

foto: Richard Chavez/Plux/Shutterstock/ Vida Press
Seriāla "Lielā sprādziena teorija" aktieri Bobs Ņūhārts un Džons Galeckis 2019. gadā.
Seriāla "Lielā sprādziena teorija" aktieri Bobs Ņūhārts un Džons Galeckis 2019. gadā.

Aktieris ar Džinniju Kvinnu - aktiera Bila Kvinna meitu - bija precējies no 1963. gada līdz viņas nāvei. Viņa nomira 82 gadu vecumā 2023. gada aprīlī.

Tādas zvaigznes kā Marks Hemils, Aleks Boldvins un Kvinta Bransone izrādīja cieņu Ņūhārtam.

Kādā no savām pēdējām intervijām 2023. gada novembrī Ņūhārts sacīja, ka elfa loma bijusi viņa mīļākā loma visā viņa leģendārajā 70 gadu ilgajā karjerā. "Mans aģents atsūtīja scenāriju, un es tajā iemīlējos," sacīja aktieris.