Mūzika
2024. gada 18. jūlijā, 11:46

Iepazinās šovā un sadziedājās duetā! "X faktora" dalībnieki izdod singlu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Iepazinušies Latvijas muzikālajā šovā jaunie mūziķi Krišjānis Brasliņš un Katrīna Kovaļuka dibina duetu “KoBra”, izdod debijas singlu “Aizbiedēt” un dziesmas videoklipu. Dziesmas izpildītāji ir arī mūzikas un vārdu autori, bet kā dziesmas producents komandai pievienojies Patriks Piternieks.

Iepazinās šovā un sadziedājās duetā! "X faktora" d...

Dueta nosaukums “KoBra”, kā noprotams, sastāv no jauniešu uzvārdu pirmajiem burtiem. Nosaukumu ieteikuši jauno mūziķu atbalstītāji sociālajos medijos, kad duets vaicājis pēc ieteikumiem.

Kaut arī jaunieši iepazinušies muzikālajā šovā, kurā startējuši kā solo dziedātāji, lēmums vienoties duetā pieņemts jau šova laikā. “Mēs sapratām, ka mūsu gaumes atšķiras no citiem un gribam būt pilnīgi autentiski. Gan mūzikā, gan izskatā, gan uzvedībā. Ātri sapratām, ka spējam papildināt un attīstīt viens otra idejas,” tā par intuitīvo dueta izveidi stāsta Katrīna un Krišjānis.

“Dziesma ir par uzmācīgu attiecību aizbiedēšanu. Dziesmas vārdi manifestē atbrīvošanos no nogurdinoši uzstājīgiem pielūdzējiem.” tā par dziesmu stāsta Katrīna, taču Krišjānis uzsver: “Neesmu vēl atradis risinājumu fenomenam, kad starp diviem cilvēkiem pastāv pretnostatītas idejas par attiecībām. Viens ir pilnīgi pārliecināts, ka tās neizveidosies abiem labvēlīgas un nav nekā kopīga, bet otrs ir pārliecināts, ka šī ir dvēseliski nepārraujama satuvināšanās. Pagaidām efektīvākais risinājums ir izrādījies biedēt prom.” 

Vienlaikus ar singlu, jaunie mūziķi nāk klajā arī ar dziesmas videoklipu, kas filmēts Latvijas Mākslas akadēmijas rīkotajā karnevālā. Video montējuši paši jaunieši - Krišjānis un Katrīna.

Krišjānis Brasliņš Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolā 2017. gadā absolvējis pamatskolas programmu kora klasē, vēlāk piedalījies jauniešu teātra studijā “Kāpnes”. Katrīna Kovaļuka Juglas mūzikas skolā apguvusi vijoles spēli. Abu jauniešu talants atzinīgi novērtēts Latvijas muzikālajā šovā “X faktors 2023”. 

Tēmas