Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vienas dienas piedzīvojums - Ieva Brante aizbrauc uz Vīni padejot Baltajā ballē
foto: no privātā arhīva
Skaisti, laimīgi un starojoši – Ieva un Māris Vīnes Baltajā ballē.
Slavenības

Vienas dienas piedzīvojums - Ieva Brante aizbrauc uz Vīni padejot Baltajā ballē

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Juriste un politiķe Ieva Brante ar vīru pasniedzēju Māri Gunāru Dzeni nupat baudīja skaistu piedzīvojumu Vīnē, kur pēc sirds patikas izdejojās pilī notikušajā Baltajā ballē.

Vienas dienas piedzīvojums - Ieva Brante aizbrauc ...

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", gan aviobiļetes, gan ieejas biļetes uz Vīnes Balto balli pāris iegādājies jau gada sākumā, zinot, ka abu grafikos būs sestdiena, brīva no darbiem un pienākumiem. Šis brauciens Rīgas domes deputātei izvērties kā skrējiens: “Tikko biju atgriezusies no komandējuma, un jau nākamās dienas rītā mēs bijām ar vienu mugursomu lidostā. Tā kā par stundu aizkavējās reiss, Vīnē nokļuvuši, vairs netikām pārtikas veikalos, jo viss jau bija slēgts. Labi, ka bijām paņēmuši sev līdzi pāris banānu. Naktsmājas bijām atraduši "Airbnb". Īrētajā dzīvoklītī pārģērbāmies un devāmies uz balli. Pēc atgriešanās no balles mums bija pāris stundu miegam, jau četros no rīta bija jādodas uz lidostu. Bet jāatzīst, ka mēs pēc balles aizgulējāmies… Taču, tā kā taksists bija atsaucīgs un ņiprs, pateicoties viņa veiklībai, mēs burtiski aizjoņojām līdz lidostai un paspējām trīs minūtes pirms geita slēgšanas.”

foto: no privātā arhīva
Vīnes Baltā balle.
Vīnes Baltā balle.

Ballē Vīnē Brante iepriekš nebija bijusi. “Jāteic, ka Vīnes Baltās balles formāts drīzāk ir tāds deju vakars, jo arī ieejas biļetēs norādītais ģērbšanās stils ir white casual, kas pieļauj izmantot jostu, kā arī var būt neliela atkāpe apavu krāsā. Balle notika skaistas pils divos stāvos, un, tuvojoties pusnaktij, bija gan salūts, gan šovs,” stāsta Brante, priecājoties, ka cilvēki prot kvalitatīvi atpūsties. “Tādās vietās nokļuvuši, cilvēki ir laimīgi, glīti sapucējušies, ir īpašs svētku noskaņojums. Skan skaista dzīvā deju mūzika, visi ir baltā apģērbā. Visi zina deju soļus un noteikumus, tas bija ļoti patīkams kultūras deju pasākums. Nākamgad noteikti dosimies atkal un paņemsim arī draugus līdzi!” ar piedzīvotajiem iespaidiem Vīnē sarunā ar "Kas Jauns" dalās Brante.

Ieva un Māris jau no savu attiecību pirmsākumiem ir kaislīgi dejotāji, nu tas kļuvis arī par abu kopīgo vaļasprieku. “Tas, kā mēs dejojam, nav iestudēts, tā ir mijiedarbība starp vīrieti un sievieti – kad vīrietis dod signālu un sieviete to nolasa. Tas, kā mēs dejojam, ir dvēseles lidojums. Tu skaties uz savu partneri, mēģini lasīt viņa ķermeņa valodu, kad būs tas signāls, kādu figūru viņš veidos. Viņš ar tevi zīmē gleznu,” par abu mīlestību pret deju stāsta politiķe.