Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Francijas ciemā aizliedz līt: mērs paziņo, ka no 15. jūlija garīdzniekiem "jāsarunā ar augstāko varu", lai beidzot būtu labs laiks
Foto: Shutterstock
Trakā pasaule

Francijas ciemā aizliedz līt: mērs paziņo, ka no 15. jūlija garīdzniekiem "jāsarunā ar augstāko varu", lai beidzot būtu labs laiks

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Francijas Normandijas ciema mērs ķēries pie radikāla līdzekļa, lai iepriecinātu slikto laikapstākļu nomocītos vietējos iedzīvotājus: viņš ar īpašu rīkojumu pavēlējis lietum no nākamās nedēļas izbeigt līt.

Francijas ciemā aizliedz līt: mērs paziņo, ka no 1...

Francijas ziemeļu reģiona Kulonsas ciema mēra Daniela Marjēra rīkojumā teikts, ka lietavām ir jābeidzas no 15. jūlija, bet līdz oktobra beigām pilsētā ir jābūt saulainam laikam ar vieglu vēju. Par rīkojuma izpildi ir atbildīgi vietējie garīdznieki un draudžu vadītāji, kuriem jāsāk “visaugstākās prioritātes komunikācija ar debesīm”, vēsta vietējie mediji.

Savu neparasto rīkojumu mērs skaidroja ar vēlēšanos iepriecināt savus līdzpilsoņus, kamēr ir ieilguši sliktie laikapstākļi. Francijas meteoroloģiskais dienests “Méteo France” nesen paziņoja, ka nokrišņu daudzums par 20 procentiem pārsniedzis 1991.-2020.g. jūnija normu, dažos reģionos pat divas reizes.

“Es vēl nekad neesmu pieredzējis šādu laiku,” aģentūrai AFP paziņoja mērs. “Vakar no rīta gāza lietus, debesis bija pelēkas, un knapi varēja kaut ko redzēt. Iekštelpās vajadzēja ieslēgt gaismu.”

“Es sev teicu: pienācis laiks ļaut ļaudīm nedaudz pasmaidīt,” atzina mērs. Viņš sacīja, ka daudzi ciema iedzīvotāji viņam pateikušies par izdoto rīkojumu.

Šis nebūt nav pirmais savdabīgais pašvaldību lēmums Francijā. 2018. gadā rietumu Briolē pilsētiņa ar dekrētu aizliedza iedzīvotājus nokaitinājušos moskītus, tiesa, šo kukaiņu vidū dzirdīgas ausis neatradās.