Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Grupa "Dagamba" viesojas Ķīnā

Grupa "Dagamba" viesojas Ķīnā.

Slavenības

FOTO: pašmāju mūziķi "Dagamba" gūst neaizmirstamus iespaidus koncertos Ķīnā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pašmāju muzikālā apvienība "Dagamba" sniegusi vērienīgu koncertturneju Ķīnā. Grupa priecēja klausītājus 11 dažādās pilsētās, uzstājoties koncertzālēs, kurās koncertus regulāri sniedz daudzi pasaulē populāri mākslinieki.

FOTO: pašmāju mūziķi "Dagamba" gūst neaizmirstamus...

Pēc mēnesi garās koncertturnejas grupa "Dagamba" atgriezusies no tālās Ķīnas, piepildīta ar jaunām pieredzēm, iespaidiem un neaizmirstamām koncertu atmiņām. “Neticami skaista un piedzīvojumiem bagāta koncertturneja, kur redzējām, kā mūsu koncertos notiek publikas transformācija no kautrīgajiem ķīniešiem pirmajās minūtēs līdz mežonīgiem rokmūzikas faniem. Par šādu publikas reakciju bija pārsteigti pat organizatori,” stāsta mūziķis Valters Pūce.

"Dagamba" koncertos atskaņoja labākos skaņdarbus no visām savām programmām. Lai arī kurā pasaules malā koncerts notiktu, grupa vienmēr atskaņo latviešu mūziku, tāpat programmā nemainīgi tiek iekļauts kāds ukraiņu skaņdarbs, atgādinot, ka karš vēl nav beidzies. Koncerta kulminācijā "Dagamba" kopā ar skatītājiem vienojās Bēthovena “Odā priekam”, kas arī zināma kā Eiropas Savienības himna, ko grupai par pārsteigumu tiešām zināja dziedāt visu koncertu apmeklētāji.

Grupas mūziķi piebilst: “Īpaši patīkama sajūta bija apzināties, ka grupa, pārstāvot mazu valsti - Latviju -, spēj pārsteigt un aizraut cilvēkus citā pasaules malā, kur ar vārdiem sarunāties nav iespējams! Katrā no 11 pilsētām, kur uzstājāmies, tikām uzņemti ar īpašu sirsnību un jutāmies ļoti gaidīti. Liels prieks, ka "Dagamba" tur ir lielā cieņā un spēj ar mūziku uzrunāt tik daudz cilvēku!”

Nu grupa atgriezusies Latvijā, lai ar jauniem spēkiem un iedvesmu dotos pie saviem klausītājiem dažādās Latvijas pilsētās:

10. augustā - Rojā
17. augustā - Saulkrastos
24. augustā - Līgatnē (“Zeit”)
6. septembrī  - Jūrmalā (Dzintaru koncertzālē)
7. septembrī - Ikšķilē
19. oktobrī - Daugavpilī