Pēc pusgadsimta britu zemnieks atgūst govs apēsto dārgo "Rolex" pulksteni
Džeimss Stīls un atrastais "Rolex" pulkstenis (ekrānuzņēmums no "X")
Trakā pasaule

Pēc pusgadsimta britu zemnieks atgūst govs apēsto dārgo "Rolex" pulksteni

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Lielbritānijas Šropšīras grāfistē laimīgais zemnieks ir atguvis savu dārgo “Rolex” pulksteni — pusgadsimtu pēc tam, kad to norija govs.

Pēc pusgadsimta britu zemnieks atgūst govs apēsto ...

Vietējais zemnieks, 95 gadus vecais Džeimss Stīls bija nopircis “Rolex” pulksteni tālajā 1950. gadā uz savu 21. dzimšanas dienu. Toreiz pulkstenis maksāja 100 mārciņas jeb aptuveni 4500 mārciņu (vairāk nekā 5300 eiro) mūsdienu naudā. Savu dārgumu viņš pazaudēja 70. gadu sākumā, kad govju barošanas laikā saplīsa tā siksniņa, un visi turpmākie meklējumi bija nesekmīgi. Domājams, kāds no lopiem norija pulksteni, un tas galu galā tika izkakāts ganībās.

Kā vēsta vietējais laikraksts "Shropshire Star", pēc 50 gadiem dārgumu meklētājs Līems Kings saņēma Stīla dēla atļauju ar metāla detektoru apsekot viņu fermas teritoriju. Kings bija cerējis atrast senas monētas, taču negaidot uzdūrās “Rolex” pulkstenim. Tas laika gaitā zālē un dubļos bija apsūbējis, taču nesarūsēja.

“Govs to varēja apēst ar zāli, tā teica veterinārs. Tā ir apbrīnojama veiksme, ka to atrada pēc tik ilga zemē pavadītā laika,” atzina sirmgalvis. “Diemžēl tas vairs neiet. Priekšpuse kļuva zaļa, taču korpuss nav sarūsējis. Tas apliecina, cik kvalitatīvi to izgatavoja, lai pārdzīvotu 50 gadus zem zemes.”

Atrasto dārgumu remontēt viņš negrasās. “Remonts maksātu sasodīti dārgi, taču saglabāšu to kā suvenīru,” sacīja laimīgais īpašnieks.