Kamēr saimniece aizbraukusi prom, ēdiena meklējumos kaķi iedarbina indukcijas plīti un nosvilina dzīvokli
Nodegušais dzīvoklis pēc kaķu izraisītā ugunsgrēka nodzēšanas (ekrānuzņēmums no "Telegram")
Trakā pasaule
2024. gada 23. jūnijs, 17:13

Kamēr saimniece aizbraukusi prom, ēdiena meklējumos kaķi iedarbina indukcijas plīti un nosvilina dzīvokli

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Krievijas galvaspilsētā Maskavā kaķi nosvilinājuši dzīvokli, jo saimniece nebija atstājusi viņiem pietiekami daudz ēdamā, un meklējumu gaitā viņi iedarbināja indukcijas plīti.

Pirms aizbraukšanas saimniece saviem mīluļiem atstāja ēdamo, domādama, ka pietiekami aprēķinājusi daudzumu savas prombūšanas laikam, taču kaķi visu atstāto apēda jau dažu dienu laikā un, bada mākti, sāka ēdamo meklēt paši. Meklēšanas gaitā kāds no viņiem nejauši ieslēdza indukcijas plīti, izraisot ugunsgrēku, vēsta “Telegram” kanāls “Regnum”.

Ugunsdzēsējiem izdevās apdzēst liesmas un izglābt kaķus, taču dzīvoklis ir pamatīgi cietis.

Šis nav pirmais gadījums, kad saimnieka prombūtnē ēdamā meklējumos kaķi ieslēdz indukcijas plīti un izraisa ugunsgrēku. Janvārī vietējie mediji vēstīja, ka Baškortostānas republikas galvaspilsētā Ufā pto izdarīja dzīvoklī bez uzraudzības atstātie pieci kaķi. Toreiz ugunsdzēsējus izsauca kaimiņi, sūdzoties par spēcīga deguma smaku un dūmiem. Tā kā dzīvokļa durvis neviens vaļā nevēra, ugunsdzēsējiem nācās uzlauzt durvis. Nokļuvuši dzīvoklī, viņi ieraudzīja ieslēgtu indukcijas plīti, uz kuras dega trauks ar ēdienu, bet dzīvoklī bez kaķiem neviena cita nebija.

Lai nepieļautu līdzīgu negadījumu rašanos, glābēji iesaka pirms promiešanas dzīvokļos ar mājas mīluļiem bloķēt plīts indukcijas vai elektrisko paneli vai vispār to atslēgt no elektrotīkla. Un, protams,— normāli savus mīluļus barot.