Koncertuzveduma "Meklē mani papardēs" pirmizrāde

2024. gada 15. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē ar publikas ovācijām un aktīvu līdzdziedāšanu tika nosvinēta koncertuzveduma "Meklē mani papardēs" pirmizrāde.

gallery icon
60
Slavenības
2024. gada 17. jūnijs, 09:50

FOTO: Siguldā lustīgi aizvadīta koncertuzveduma "Meklē mani papardēs" pirmizrāde

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē, 15. jūnijā, Siguldas pilsdrupu estrādē ar publikas ovācijām un aktīvu līdzdziedāšanu tika nosvinēta koncertuzveduma "Meklē mani papardēs" pirmizrāde.

Režisoru Imanta Strada un Ivo Martinsona veidotajā uzvedumā, kurā skan daudzas populāras Ivara Vīgnera dziesmas no filmām un teātra izrādēm, tika ieskandināta gan komponista 85.jubileja, gan izcilā latviešu dzejnieka Jāņa Petera 85. jubileja, jo daudzām dziesmām tikuši izmantoti tieši viņa rakstītie teksti.

Nākamās koncertuzveduma izrādes gaidāmas jau šonedēļ, un turneja noslēgsies 24. jūnijā ar grandiozu Jāņu svinēšanu Preiļos kopā ar TV3, kur kuplajam uzvedumā iesaistītajam aktieru pulkam pievienosies arī Evija Skulte, Līga Zeļģe, Mārtiņš Upenieks, Inga Misāne-Grasberga, Oļegs Visockis un Latgales folkloras kopa «Bumburneicys». Pēc izrādes paredzēta kopīga sadziedāšanās pie ugunskura, un pēc tam balle ar grupām «Zelta kniede» un «Zeļļi».

Uzvedumā piedalās aktieri Akvelīna Līvmane, Ilze Pukinska, Elīna Avotiņa, Elīna Bojarkina, Anta Aizupe, Sandija Dovgāne, Edgars Pujāts, Kristians Kareļins, Jānis Kirmuška, Varis Vētra, Jānis Jarāns, Klāvs Kristaps Košins, Mārtiņš Vilsons, Gundars Grasbergs, kā arī pavadošā mūziķu grupa Emīla Zilberta vadībā (Valdis Zilveris – taustiņi, akordeons), Jānis Rolmanis (ģitāra), Raivo Ozols (bass), Emīls Zilberts (bungas), Jānis Porietis (trompete), Inga Meijere (saksofons), Vairis Nartišs (trombons). Horeogrāfe – Inga Krasovska.
 
Koncertuzveduma «Meklē mani papardēs» nākamās izrādes notiks:

  • 18.jūnijā plkst.19 Saulkrastu estrādē
  • 19.jūnijā plkst.19 Liepājas koncertdārzā «Pūt, vējiņi»
  • 20.jūnijā plkst.19 Dobeles Ķestermeža estrādē
  • 21.jūnijā plkst.19 Rojas brīvdabas estrādē
  • 22.jūnijā plkst.19 Ikšķiles estrādē
  • 23.jūnijā plkst.19 Saldus Kalnsētas estrādē
  • 24.jūnijā plkst.19 Preiļu parka estrādē