Shipsea albuma "Lielās cerības" atklāšanas pirmais koncerts

2024. gada 6. jūnijā, Rīgā, "K.K. Fon Stricka villā" notika pirmais no diviem mūziķa Shipsea albuma "Lielās cerības" atklāšanas koncertiem.

Mūzika

FOTO: draugi, radi un talanta cienītāji bauda Shipsea jaunā albuma "Lielās cerības" atklāšanas koncertu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Ceturtdien, 6. jūnijā, Rīgā, "K.K. Fon Stricka villā" notika pirmais no diviem mūziķa Shipsea albuma "Lielās cerības" atklāšanas koncertiem.

FOTO: draugi, radi un talanta cienītāji bauda Ship...

Koncertvakara sākumā viesus Shipsea sagaidīja ar sarunām un unikālu īsfilmas seansu. Īsfilma stāsta par laiku, kad radās albums un par cilvēkiem, kas to veidojuši.

Vakars turpinājās, izskanot iesildītājas - jaunās dziedātājas Annikas Ausmanes - koncertam. Un tad jau uz skatuves kāpa Shipsea ar mūziķu sastāvu, kāds reiz satikās pirms 10 gadiem - taustiņinstrumentālists Rūdolfs Macats, arfiste Elizabete Lāce, čellists Lenarts Heindelss, un sastāvam pievienojās ģitārists Svens Vilsons. Koncertā izskanēja dziesmas no jaunā albuma “Lielās cerības”. Nostaļģiskas noskaņas skatītājiem raisīja tādi skaņdarbi kā “Mežaparks”, “I’m Nobody”, savukārt ar vislielākajām ovācijām klausītāji uzņēma tituldziesmu “Lielās cerības”. Koncerta noslēgumā izskanēja arī skaņdarbi no Shipsea albuma “Apgaismo mani”, kas koncerta apmeklētājiem jau ir ļoti pazīstami un iemīļoti. 

Koncerts iezīmēja desmit gadu jubileju, kopš mūziķis, komponists un multiinstrumentālists Jānis Šipkēvics uzdrošinājās doties muzikālajos meklējumos un nodēvēja tos Shipsea vārdā.