Izlases debitanta Fēliksa Gavara draudzene Elizabete: "Dzīve ar hokejistu ir neparedzama"
foto: no privātā arhīva
Elizabete Jurševska un Fēlikss Gavars iepazinušies kādā kopīgu draugu pasākumā.
Slavenības

Izlases debitanta Fēliksa Gavara draudzene Elizabete: "Dzīve ar hokejistu ir neparedzama"

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlases rindās nupat debitēja Fēlikss Gavars, par kuru īkšķus, protams, cītīgi turēja viņa mīļotā meitene - Elizabete Jurševska.

Izlases debitanta Fēliksa Gavara draudzene Elizabe...

Pāris iepazinies kādā kopīgu draugu pasākumā. “Piegāju sasveicināties, kad redzēju, ka mūsu kopīgais draugs sarunājas ar Fēliksu,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta Elizabete, kas šobrīd studē Rīgas Stradiņa universitātē. Sports viņai nav svešs, jo pati ir spēlējusi volejbolu. Bet nu ir kaislīga hokeja atbalstītāja: “Kad Fēlikss ir prom Amerikā, spēles skatos tiešraidēs. Katras brīvdienas ceļos aptuveni divos naktī un skatos, atbalstu viņu otrpus ekrānam. Savukārt Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēles apmeklēju klātienē, biju uz katru spēli un atbalstīju Fēliksu.”

foto: no privātā arhīva
Čehijā pasaules čempionātā Elizabete klātienē vēroja Latvijas hokeja izlases spēli pret ASV.
Čehijā pasaules čempionātā Elizabete klātienē vēroja Latvijas hokeja izlases spēli pret ASV.

Pasaules čempionātā Čehijā Elizabete apmeklējusi tikai vienu spēli – aizbraukusi uz izlases pēdējo maču ar ASV. “Sajūtas, esot arēnā, bija neaprakstāmas. Biju tik sajūsmināta, redzot Fēliksu kopā ar puišiem uz ledus. Atmosfēra bija ļoti patīkama, fani visu laiku atbalstīja izlasi. Klātesošie latvieši tur bija kā vēl viens laukuma spēlētājs,” viņa dalās iespaidos.

Tagad pārim ir plāns kopīgi pavadīt vasaru un aizbraukt kādā ceļojumā. “Gribam mazliet atpūsties, pirms Fēliksam ir jādodas atpakaļ uz Ameriku,” piebilst Elizabete, kuras mīļotais spēlē Sv. Lorenca Universitātes komandā. Kā zināms, sportistu otrajām pusītēm nereti sava dzīve jāpakārto drauga vai vīra profesionālajām gaitām, jo te viņam var būt kontrakts Amerikā, te Kanādā, te kādā no Eiropas valstīm, un tad ir jādodas līdzi jeb jādzīvo attāluma attiecībās. “Dzīve ar hokejistu ir neparedzama. Jā, bet pagaidām, kamēr Fēlikss studē Amerikā, man nav jāsatraucas par pēkšņu dzīvesvietas maiņu. Kā būs tālākā nākotnē, to redzēsim,” bilst Elizabete.

Latvijas hokeja izlases fani sagaida spēlētājus 22.05.2024.