Valdis Zatlers lidmašīnā izglābis svešu ceļabiedru
foto: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija
Valdis Zatlers.
Slavenības
2024. gada 28. maijā, 06:16

Valdis Zatlers lidmašīnā izglābis svešu ceļabiedru

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers mājupceļā no Saūda Arābijas galvaspilsētas Rijādas atsaucās stjuartu izmisīgajiem saucieniem pēc ārsta palīdzības, kad kādam no reisa pasažieriem bija palicis slikti.

Valdis Zatlers lidmašīnā izglābis svešu ceļabiedru...
foto: no privātā arhīva
Lilita un Valdis Zatleri Saūda Arābijā.
Lilita un Valdis Zatleri Saūda Arābijā.

“Mājupceļš bija ilgs un tāls: no Saūda Arābijas izlidojām pēc vieniem naktī, un pēc pārsēšanās Turcijā lidojuma laikā Valdis bija iemidzis,” žurnālam "Kas Jauns" piedzīvoto atstāsta eksprezidenta sieva Lilita Zatlere. “No rīta, kad no Rīgas bijām aptuveni stundas lidojuma attālumā, kādam cilvēkam pēkšņi palika slikti. “Piebikstīju Valdim un, kad atmodās, jautāju: “Vai dzirdēji?! Tikko stjuarti vēstīja, ka steidzami nepieciešams kāds ārsts!” Valdis nebija dzirdējis. Pēc brīža visus uzrunāja atkārtoti, vaicājot, vai lidmašīnā būtu kāds mediķis, un tad gan vīrs nekavējoties steidza sniegt palīdzību.”

“Viņam pašam ir grūti pārvietoties, bet šajā gadījumā viņš bija gatavs skriet, lai sniegtu palīdzību līdzcilvēkam. Es vienmēr esmu atbalstījusi un lepojusies ar Valdi, un šī reize, kad viņš nedomājot metās glābt līdzcilvēku, protams, nav izņēmums!” tā "Kas Jauns" atzīst Lilita Zatlere, kuras laulātais draugs Valdis Zatlers, kā zināms, pirms stāšanās Valsts prezidenta amatā bija ārsts un viens no izcilākajiem Latvijas ķirurgiem.