Slavenības
2024. gada 23. maijs, 11:28

Dušā gājis bojā slavenās rokgrupas "Train" basgitārists Čārlijs Kolins; viņu atrada tikai pēc dažām dienām

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Nelaimes gadījumā Beļģijā gājis bojā amerikāņu poproka grupas “Train” basģitārists Čārlijs Kolins.

58 gadus vecais mūziķis nesen bija pārcēlies uz dzīvi Beļģijā, kur strādāja par pasniedzēju konservatorijā, bija Ņūportbīčas filmu festivāla muzikālais direktors, kā arī darbojās studijā, sacerot mūziku filmai. Draugi viņu bija palūguši pieskatīt savu māju, kamēr paši bija devušies prom ceļojumā. Diemžēl mūziķis paslīdējis dušā un guvis nāvējošas traumas, bet viņa ķermeni draugi atrada tikai pēc atgriešanās no piecu dienu ceļojuma.

Viņam bija tuvas attiecības ar savu mammu, kurai viņš veltīja savu pēdējo publikāciju soctīklā “Instagram”. “Mana mamma … Džekija O, tikai nedaudz skaistāka, īsta māksliniece, vismīļākā, visinteliģentākā sieviete,” šādi viņš parakstīja savu bērnības foto ar mammu, apsveicot mammu Mātes dienā 12. maijā.

Čārlijs Kolins kopā ar Petu Monahanu, Robu Hočkisu, Džimiju Stafordu un Skotu Andervudu 1993. gadā ASV Kalifornijas štata Sanfrancisko izveidoja poproka grupu “Train”, kas kļuva pazīstama ar savu 1998. gada debijas albumu “Train” un tā hitu “Meet Virginia”, bet milzu slavu tai sagādāja 2001. gada albums “Drops of Jupiter”, kura singls “Drops of Jupiter (Tell Me)” 2002. gadā nopelnīja divas “Grammy” balvas kā labākā roka dziesma un labākais instrumentālais aranžējums ar vokālo partiju.

2003. gadā Kolins tika padzīts no grupas par pārmērīgu narkotiku lietošanu. Savu muzikanta karjeru Kolins turpināja tādās apvienībās kā “Food Pill”, “Painbirds”, “The Side Deal”.