Kino
2024. gada 13. maijs, 22:28

FOTO: plašā skatītāju lokā "Splendid Palace" piedzīvo pirmizrādi īsfilma "Unbind", kas veltīta mentālās veselības problēmām

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Kinoteātrī "Splendid Palace" 13. maijā pirmizrādi piedzīvoja režisores Elizabetes Balodes īsfilma "Unbind. Tā ir traģiska drāma, kas pievērš uzmanību sabiedrībā bieži novārtā atstātai problēmai — mentālai veselībai.

Īsfilmas "Unbind" pirmizrāde "Splendid Palace"; 13.05.2024.

Īsfilma "Unbind" ir traģiska drāma, kas pievērš uzmanību sabiedrībā bieži pārskatītai tēmai – mentālai veselībai.

gallery icon
79

"Īsfilma “Unbind” ir traģiska drāma, kuras notikumi norisinās Rietumos, jaunā austrumeiropiešu imigrantu ģimenē. Stāsts ir par jaunu sievieti, kurai ir viss ko dzīvē var vēlēties – labs darbs, skaista laulība, bērns un vienkārša laime. Taču kā jau dzīvē mēdz notikt, situācijas mēdz mainīties un filmas galvenās varones gadījumā tas notiek ar vienu lietu pēc otras," teikts filmas anotācijā.

Filmas režisore ir Elizabete Balode, bet galvenajās lomās - Anta Aizupe, Andris Bulis, Kārlis Bērziņš.

"Unbind" līdzproducente, režisore un scenārija autore Elizabete Balode ir absolvējusi Liepājas Valsts 1.ģimnāziju un pēc tam 2022.gadā absolvēja Griničas Universitāti Londonā, iegūstot bakalaura grādu filmu un TV producēšanā. Pēc atgriešanās Latvijā viņa ar līdzproducenti Elīzu Rainu Veinbergu nodibināja filmu studiju "Insane Picture", un šī filma ir studijas debijas projekts.