Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Princeses Diānas pēdējā ēdienreize: zināms, ko vakariņās ēda lēdija Dī
foto: jonny sparks / Alamy/ Vida Press
Visu laiku iemīļotākā britu princese lēdija Diāna 80. gados.
Slavenības

Princeses Diānas pēdējā ēdienreize: zināms, ko vakariņās ēda lēdija Dī

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Tobrīd 36 gadus vecā princese Diāna gāja bojā 1997. gada 31. augustā autokatastrofā Parīzes tunelī. Pēdējo dienu viņa pavadīja kopā ar savu partneri Dodi al Fajedu. Viņi kopā 10 dienas uzturējās uz jahtas Francijas Rivjērā, taču noguruši no paparaci uzmanības nolēma ātrāk pabeigt ceļojumu.

Princeses Diānas pēdējā ēdienreize: zināms, ko vak...

Kā raksta "TastingTable", atlidojot no Sardīnijas, pāris plānojis pavakariņot un aizbraukt līdz bijušajai Vindzoras hercoga savrupmājai, lai pagulētu. No rīta viņiem bija jāatgriežas Anglijā.

Ap pusnakti, pēc kopīgām vakariņām "L' Espadon" restorānā viesnīcā "Ritz", kur viņi bija apmetušies, princese Diāna iekāpa melnajā "Mercedes" S600, pat nenojaušot, ka tā bija pēdējā viņas ēdienreize. Pēdējās vakariņas lēdijai Dī bija klasiskās brokastis - omlete ar sēnēm un sparģeļiem. Kopā ar tiem viņa pasūtīja buti un tvaicētus dārzeņus.

Lai gan nav zināms, vai britu princese bieži ēdusi rīta ēdienus vakariņās, viņas pārtikas paradumi tika dokumentēti. Tādējādi ir ticami pierādījumi, lai pamatotu, ko Diāna varēja pasūtīt.

foto: Allstar Picture Library Ltd / Alamy/ Vida Press
Princese Diāna 1993. gada 10. aprīlī.
Princese Diāna 1993. gada 10. aprīlī.

Lēdijas Dī iecienītākajos ēdienos ietilpa maizes un sviesta pudiņš, ceptas pupiņas, Sjūzetas olas, varavīksnes forele ar garšaugiem un ķiplokiem, līčijas, pildīti baklažāni un pipari, tvaicēta vista un cepta jēra gaļa.

Cilvēkus tik ļoti mīlošā princese Diāna

Diāna vienmēr gribēja būt princese cilvēku sirdīs, kāda arī bija.