Slavenības
2024. gada 15. aprīlis, 13:35

Alabamas pilsētas sabiedrību aizkustina 7 gadus veca meitenīte, kas pārdod limonādi, lai varētu uzstādīt savas nesen mirušās mammas kapa pieminekli

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

ASV Alabamas štata Skotsboro iedzīvotājus pārsteidza kāda maza meitenīte, kura sāka pārdot limonādi, lai varētu atļauties uzstādīt pieminekli uz savas mammas kapa.

Sērojošā 7 gadus vecā Emorija Džonsone nolēma savākt 10 000 dolāru, kas nepieciešami pieminekļa uzstādīšanai. Viņas 29 gadus vecā mamma Karli Bordnere pēkšņi nomira martā. Kad ziņas par šo meitenīti sāka izplatīties pilsētā un sevišķi sociālajos medijos, visdažādāko profesiju ļaudis sāka viņu aktīvi atbalstīt — parastajai 1 dolāra cenai par krūzīti pievienojot dāsnu “dzeramnaudu”.

Kamēr meitenīte naski tirgoja limonādi, viņas pircēju skaitā bija gan vietējie policisti, ugunsdzēsēji, medmāsiņas. Ugunsdzēsēji labprāt iedeva viņai izmēģināt darbībā ugunsdzēšanas šļūteni un ļāva pielaikot ugunsdzēsēju ķiveri. Arī garāmbraucošie motociklisti ar prieku uzsēdināja viņu uz motocikla kopīgai fotogrāfijai.

Kad meitenītei jautāja, no kurienes viņa ieguvusi savu čaklumu, viņa atteica: “No mammas”. “Emorija ir tik īpaša, ja vēl to neesat pamanījuši,” savu lepnumu par mazmeitiņu neslēpj viņas vecāmamma Dženifera Bordnere, norādot, ka Emorija nevienam neatteiktu savu palīdzību.

Netiek ziņots, kādēļ viņas mamma nomira tik jauna, zināms ir tikai tas, ka viņas izvadīšana notika 18. martā. Emorijas kampaņa piesaistījusi tik lielu uzmanību, ka vairāki uzņēmumi, kas nodarbojas ar kapakmeņu uzstādīšanu, ir piedāvājuši par velti savus pakalpojumus. Tas nozīmē, ka meitenītes savākto naudu varēs izmantot citām ģimenes vajadzībām.

“Viņa zina, ka mammai tagad viss ir labi. Viņa zina, ka viņai būs labi, visi par viņu rūpējas un viņu mīl,” izteicās vecāmamma. “Visi šie cilvēki to visu parāda un cenšas palīdzēt, tas patiesībā palīdz sadziedēt sirdi visai ģimenei.”

Meitenīte ir pārliecināta, ka mamma ar viņu lepotos. “Jā, viņa teiktu, ka es daru labu,” sacīja Emorija.

Tēmas