foto: CraSH/imageSPACE/Shutterstock/ Vida Press
Kriss Hemsvorts, kuram vairāk nekā vidusmēra cilvēkam draud saslimšana ar Alcheimera slimību, kardināli mainījis dzīvesveidu
Kriss Hemsvorts 2024. gadā.
Slavenības
2024. gada 7. aprīlis, 06:08

Kriss Hemsvorts, kuram vairāk nekā vidusmēra cilvēkam draud saslimšana ar Alcheimera slimību, kardināli mainījis dzīvesveidu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pirms pusotra gada Kriss Hemsvorts piedalījās "National Geographic" dokumentālā seriāla ("Limitless") par novecošanu filmēšanā. Speciāli tam viņš veica ģenētikas testu par Alcheimera slimību. Analīžu rezultāti aktieri ļoti pārsteidza - izrādījās, ka viņam ir 8 līdz 10 reizes lielāka iespējamība saslimt ar demenci nekā vidusmēra cilvēkam.

Krisam tika atrastas divas APOE4 gēna kopijas, kas saistītas ar Alcheimera slimības risku, – vienu viņš bija saņēmis no mātes, otru - no tēva. Kā ziņo izdevums "Vanity Fair", Kriss Hemsvorts bijis nomākts un nobijies, saņemot šādus rezultātus. Viņš sev un saviem faniem apsolījis, ka nopietni pievērsīsies veselībai, taču aiziet no profesijas neplāno.

Pagāja laiks, un Kriss pret šo stāstu sāka izturēties ar krietni pozitīvāki attieksmi. "Kad emocijas nedaudz atkāpās, sapratu, ka tajā visā ir arī plusi – ja es toreiz nebūtu veicis testu dokumentālajai filmai, tad neuzzinātu par iespējamām problēmām un nemainītu savu dzīvi."

Šobrīd aktieris cenšas katru dienu sportot, samazinājis alkohola patēriņu, rūpīgi seko savam miegam un vairāk atpūšas. "Doma, ka varu neatcerēties dzīvi, ko esmu nodzīvojis, sievu, bērnus – droši vien ir manas lielākās bailes," sacīja aktieris.

Alcheimera slimības riska dēļ Hemsvorts sācis mazāk strādāt un vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni. Aktieris, kuram pērn palika 40 gadu, nolēmis uzrakstīt grāmatu. Viņš sāka ierakstīt idejas memuāriem, bet pirms nedēļas nolīga vienu no Losandželosas labākajiem literārajiem aģentiem – Metu Martinu no aģentūras "Creative Arts", kuram ir tāda cilvēka reputācija, kurš pērk un pārdod top scenārijus.