Dziedātāja Samanta Tīna 2024. gada pavasarī Marokā

Dziedātāja Samanta Tīna 2024. gada pavasarī Marokā.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 28. marts, 13:50

Samanta Tīna medusmēneša vietā trīs dienas jāj ar zirgu Marokā

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja Samanta Tīna, kas aizvadītā gada izskaņā kļuva par precētu sievu, stāsta, kā ar vīru Artūru izbaudīja pirmo kopīgo ceļojumu pēc apprecēšanās.

Ceļojuma galamērķis bija Maroka, kur Samanta Tīna reiz jau pabijusi, taču viņas jaunais dzīvesbiedrs ne. “Kad Marokā biju pirmoreiz – TV šovā "Četri uz koferiem" –, nakšņojām interesantā apmešanās vietā, kas izveidota Agafejas tuksnesī. Tas bija ļoti moderns, elegants glempings, kur nakšņošanai ir omulīgi iekārtotas zvanu teltis. Fantastika! Vakariņas sveču gaismā, ar dzīvo mūziķi, ar gardu ēdienu. Norietot saulei, kad kļūst pavisam auksts, mazs marokāņu vīriņš nāk kurināt kamīnu tavā glempinga teltī. Savukārt dienā tur ir ļoti, ļoti karsti, tipiska tuksneša dzīve. Un to vēlējos parādīt un ļaut pieredzēt savam vīram. Viņam šī bija pirmā reize Marokā. Rosināju arī izbaudīt izjādi kamieļa mugurā. Šo vietu tiešām iesaku ceļošanas entuziastiem. Vieta atrodas tikai aptuveni 30 kilometru attālumā no Marakešas,” tā žurnālam "Kas Jauns" stāsta Samanta Tīna.

Dziedātājai kopš 2022. gada vasaras vaļasprieks ir izjādes ar zirgiem, un tādas, protams, baudītas arī Marokā. Pirms kāda laika jāšana ieinteresējusi arī viņas vīru. “Pamatus visai ātri apguva, un nu jau izjādēs dodamies kopā. Tas tiešām ir jauki un vērtīgi, ja pārī abiem ir kopīgs vaļasprieks,” uzskata Samanta.

foto: no privātā arhīva
“Šī man bija pirmā pieredze jāšanā ar neseglotu zirgu,” atklāj Samanta.

Lidostā piedzīvo apkrāpšanas mēģinājumu

“Interesants piedzīvojums mums gadījās mājupceļā,” stāsta Samanta. “Ejot reģistrēties lidojumam, mums paziņoja, ka nav samaksāts par lielo bagāžu. Biju uz pauzes – kā gan tas ir iespējams?! Ja uz Maroku esmu atlidojusi ar lielo bagāžu, bet atpakaļlidojumā tās nav? Šķita nereāli, bijām par visu norēķinājušies. Pirmoreiz mūžā ar ko tādu saskāros. Saņemam paziņojumu: “Jums ir jāmaksā!” Pārbaudīt arī nav iespējams, jo internets tur “nekāds”. Vīrs neprotestēja – ja jāmaksā, maksāsim. Bet es nelikos mierā, man vajag noskaidrot! Kāpēc, kā tā var būt? Pēc tam daudzi cilvēki man izskaidroja, ka marokāņiem tā ierasta prakse, kā iedzīvoties uz lētticīgu tūristu rēķina. Viņi tā apkrāpj ceļotājus!” uzzinājusi Samanta. Atgriežoties Rīgā un vēršoties aviokompānijā, nauda par divreiz apmaksāto bagāžu ieskaitīta atpakaļ kontā.