foto: Publicitātes
Latviešu slavenības Indijā pārsteidz netīrība, nekārtība un ubagojoši bērni
Skatītājus ar raibiem piedzīvojumiem pārsteigs uzņēmēja un TV seja Katrīne Vasiļevska, mūziķis un producents Mārcis Auziņš, aktrise un uzņēmēja Agnese Zeltiņa un multimākslinieks Kašers.
Slavenības
2024. gada 20. marts, 18:33

Latviešu slavenības Indijā pārsteidz netīrība, nekārtība un ubagojoši bērni

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pašmāju slavenības šovā "Četri uz koferiem" kolorītā kompānijā dodas uz Indiju! Skatītājus ar raibiem piedzīvojumiem pārsteigs uzņēmēja un TV seja Katrīne Vasiļevska, mūziķis un producents Mārcis Auziņš, aktrise un uzņēmēja Agnese Zeltiņa un multimākslinieks Kašers, kurš arī uzņemas vadību Indijas brauciena pirmajās dienās. Iepriekšējos raidījumos viens no Kašera iecienītākajiem teicieniem bija “piķis nav problēma” – vai tā būs arī šoreiz?

Kašers katram sagatavojis grāmatiņu jeb “Indijas manuāli”, kurā iekļauta noderīga informācija par šo valsti. Atstājot lidostu, slavenību acīm atklājas eksotiski skati un īpatnējā indiešu braukšanas kultūra. “Indija pārsteidz jau no pirmajiem mirkļiem. Mēs neredzējām avārijas uz ielām, taču brauc visi šeit drausmīgi. Es Indijā pie stūres nesēstos,” saka Katrīne Vasiļevska.

Nonākuši pie viesnīcas, latvieši ir vieglā šokā – visapkārt netīrumi un nekārtība. Neraugoties uz to, Kašera izvēlētā viesnīca izrādās visai pieņemama, ja neskaita faktu, ka numuriņi ir bez logiem, kā arī nav tualetes papīra. Pēc ievākšanās naktsmītnē visi dodas brokastīs uz kādu mākslas centru, kur iestiprinās garajai dienai. Lai arī nav gulēts vairāk nekā 20 stundas, Kašeram ir ļoti piesātināta, teju vai minūti minūtē saplānota programma. Pirmais apskates objekts viņa garajā sarakstā – Indijas vārti, kurus var dēvēt par Deli simbolu. Patiesībā šis ir piemiņas memoriāls indiešu zaldātiem, kuri gāja bojā Pirmajā pasaules karā. Indija šajā konfliktā zaudēja vairāk nekā 74 000 karavīru.

foto: Publicitātes
Pie Indijas vārtiem.

Apskatot Indijas vārtus, slavenības drīz vien aplenc vietējie. Teju ikviens indietis nāk klāt un lūdz nofotografēties. Izrādās, daudzi no viņiem nekad dzīvē nav redzējuši citas ādas krāsas cilvēku, kur nu vēl tādus, kas ir augumā lielāki par viņiem. Vietējiem tā ir eksotika, ar ko padalīties ar saviem radiem un draugiem. Tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc viņi vēlas bildes ar Eiropas tūristiem. Agnese Zeltiņa atzīst, ka tas ir neparasti un brīžiem sajūta ir pat nepatīkama: “Tiklīdz tu piekrīti vienai bildei ar kādu vietējo, turpat aiz muguras nostājas nākamais. Viņš arī grib bildi!” Liela daļa no fotografēties gribētājiem sāk sekot četrotnei, piedāvājot viņus gan aizvest, gan visu ko sagādāt, līdz ar to grupa neviļus tiek pie lokālā gida, kurš viņus pavadīs turpmāko dienu.

Netīrība, nekārtība un ubagojoši bērni – tam ir jābūt gatavam jebkuram ceļotājam, kurš dodas uz Indiju. “Es nekad dzīvē neesmu redzējis tik lielu netīrību – tur skrien mērkaķis, tur žurka, tad ir cilvēks, kas rāpo, turpat ēd, turpat kaut ko izgāž. Tā ir pilnīgi cita pasaule. Kosmoss!” iespaidos dalās Kašers.

foto: Publicitātes
Ierasta Indijas ikdiena.

Nogaršojuši indiešu tradicionālo naan maizi ar sieru, četrotne dodas nelielā pastaigā pa Deli ielām. Viņi ierauga uz ielas sēdošus cilvēkus, par kuriem Kašers zina stāstīt – tie ir cilvēki, kas meklē darbu. Jebkurš var pie viņiem pienākt un pajautāt, kādas ir tavas prasmes, ko tu proti. Tā nu šie cilvēki sēž un gaida savus darba devējus. Tā ir kā vietējā darba birža, uz kuru var atnākt un nolīgt meistaru, tāpēc liela daļa cilvēku šeit sēž ar instrumentiem, jo ir gatavi sākt strādāt kaut tūlīt. Izrādās, ka par nelielu samaksu iespējams arī nolīgt cilvēku, kurš jums iztīrīs ausis!

foto: Publicitātes
Ierasta Indijas ikdiena.

Par vienu no dienas izaicinājumiem kļūst arī eiropiešu standartiem atbilstošu labierīcību atrašana, kas Deli ir sastopamas visai reti. Tur lielākā daļa cilvēku savas dabiskās vajadzības bez kautrēšanās kārto ielas malā vai pagalmos. Ir pieejamas arī sabiedriskās tualetes, bet tās ir vien ekskursijas, ne lietošanas vērtas.

Arī bez pārsteigumiem šajā braucienā neiztikt – starp ceļotājiem un tuk-tuk vadītāju, kurš vizinājis latviešus, izceļas konflikts. Ja sākotnēji puses vienojušās, ka brauciens maksās 1000 rūpiju jeb 11 eiro, tad tagad tuk-tuk vadītājs cenu dubulto. Saniknotie šoferi neļauj četrotnei pārsēsties mašīnā un doties prom, iesaistot konfliktā arī nupat satikto taksometra šoferi, kurš šova dalībniekus plānojis nogādāt nākamajā apskates vietā. Kā konflikts atrisināsies? Skaties video!