Sarkanais paklājs
2024. gada 20. marts, 13:21

FOTO un VIDEO: Dailes teātrī atklāta iestudējuma "Meistars un Margarita" pirmizrādei veltīta izstāde

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Dailes teātrī šodien plkst.10 notika iestudējuma "Meistars un Margarita" pirmizrādei veltītas izstādes atklāšana, informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Pirms "Meistars un Margarita" iestudējuma pirmizrādes teātra otrā stāva foajē tiks atklāta izstāde "Viņai rokās bija dzelteni ziedi". Izstādes kuratore ir mākslas zinātniece, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeja vadītāja Nataļja Jevsejeva.

Dailes teātrī atklāta iestudējuma "Meistars un Margarita" pirmizrādei veltīta izstāde

Dailes teātrī 20. martā plkst.10 notika iestudējuma "Meistars un Margarita" pirmizrādei veltītas izstādes atklāšana.

gallery icon

Tematiskajā izstādē Dailes teātrī kuratore Jevsejeva ir iekļāvusi 15 latviešu grafiķa Artura Ņikitina litogrāfijas, kas veltītas Mihaila Bulgakova romānam "Meistars un Margarita", kā arī aptuveni 20 Latvijas glezniecības klasiķu darbus no "Rietumu Bankas" mākslas kolekcijas.

No "Rietumu Bankas" kolekcijas izstādei tika izvēlēti darbi, kas rada asociācijas ar stiprās un skaistās Margaritas tēlu, kurai rokās, pirmo reizi Meistaram viņu satiekot, bija dzelteni pavasara ziedi. Tie ir gan portreti, kuros slavenie mākslinieki iemūžinājuši savas mīļotās sievietes, gan klusās dabas ar ziediem, piemēram, Jāņa Ferdinanda Tīdemaņa, Jāņa Pauļuka, Ludolfa Liberta un Leo Svempa gleznas. Daudzi no ekspozīcijā iekļautajiem darbiem, tostarp pilns Ņikitina litogrāfiju cikls, iepriekš nav bijuši publiski eksponēti.

Izstādes atklāšanā piedalīsies teātra direktors Juris Žagars, "Rietumu Bankas" valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja, izstādes "Viņai rokās bija dzelteni ziedi" kuratore Jevsejeva, kā arī Dailes teātra iestudējuma "Meistars un Margarita" radošā komanda.

Dailes teātrī 22.martā notiks pirmizrāde - igauņu režisora Tīta Ojaso un Enes-Līsas Semperes, viņu starptautiskās komandas iestudētā Mihaila Bulgakova romāna "Meistars un Margarita" skatuves versija.