foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Uz lielās skatuves plāno atgriezties Liene Šomase
“Esmu radoša, pilna mīlestības, nākamgad iznāks mans otrais soloalbums un audiogrāmata. Jā, un neesmu precējusies!” tā par sevi teic Liene Šomase.
Slavenības
2024. gada 21. marts, 06:56

Uz lielās skatuves plāno atgriezties Liene Šomase

Juris Vaidakovs

Jauns.lv

Vairāk nekā desmit gadu Liene Šomase nebija redzēta šovbiznesā, bet nu viņa gatava sevi atkal pierādīt kā mūziķe un dziedātāja.

"Es biju izvēles priekšā – vai turpināt sevi dedzināt šovbiznesā vai, kamēr vēl esmu jauna, sevi attīstīt un pilnveidot. Visus šos gadus ceļoju pa pasauli, mācījos, pilnveidoju tehniskās elpošanas zināšanas, un ar šiem elpošanas vingrinājumiem tagad palīdzu bērniem ar īpašām vajadzībām un citām slimībām.

Paralēli tam vēl studēju kvantu fiziku, cilvēku smadzeņu darbību, rakstīju savu audiogrāmatu par to, kā cilvēkiem gūt enerģiju, kā dzīvot šajā pārmaiņu laikā.

Kā es to visu paspēju? Man ir ļoti daudz enerģijas! Un man vēl ir meita pusaudze! Taču viņa man nesagādā problēmas – ir ļoti gudra un vieda, perfekti mācās, apzinīga un intelektuāla. Esmu laimīgākā mamma pasaulē. Kaut es savas meitas vecumā būtu bijusi tāda!” žurnālam "Kas Jauns" teic Šomase.

Vai Lienei nepietrūkst šovbiznesa un mūzikas lielās skatuves? Jo viņa taču uz tās bija ļoti aktīva un populāra jau kopš 2004. gada, kad ar pseidonīmu Lenii piedalījās TV šovā "Talantu fabrika 4", bet pēc tam gan uzvarēja Latvijas šlāgeraptaujā, gan iekļuva Eirovīzijas nacionālās atlases finālā, gan filmējās TV seriālos un piedalījās dažādos TV šovos, gan arī kopā ar Jāni Moiseju ieguva Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu ar dziesmu "Neskaties pulkstenī".

“Protams, pietrūkst! Tāpēc es atgriežos! Vispirms tiksimies grupas "Credo" 50 gadu jubilejas turnejā, tad nākamgad izdošu savu otro soloalbumu un došos koncertos. Albums būs ļoti interesants, tā nebūs vairs tā Liene, kas bija līdz šim. Bet nav jau tā, ka visus šos gadus absolūti neesmu kāpusi uz skatuves. Esmu uzstājusies gan privātās dzimšanas dienās, gan uzņēmumu pasākumos. Vienkārši neesmu bijusi lielos publiskos notikumos. Tam fiziski neatlika laika – katru dienu pa desmit stundām vadīju elpošanas nodarbības, vēl paralēli mācījos, bet brīvajos brīžos strādāju pie sava jaunā soloalbuma un grāmatas,” paskaidro Liene Šomase, kurai rudenī apritēs 38 gadi.

Liene Šomase šovā "Dziedi ar zvaigzni"

Liene Šomase kopā ar motorsportistu Jāni Vinteru izcīnīja uzvaru TV3 šovā "Dziedi ar zvaigzni” 2007. gadā.

gallery icon