Gleznotāja un mākslas pedagoģe Ieva Baumgarte: “Latvieši ir burvīga, gaumīga, talantīga tauta”
Jānis Šipkēvics un Ieva Baumgarte.
Slavenības
2024. gada 19. marts, 11:16

Gleznotāja un mākslas pedagoģe Ieva Baumgarte: “Latvieši ir burvīga, gaumīga, talantīga tauta”

Jauns.lv

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, grafiķe, gleznotāja un mākslas pedagoģe Ieva Baumgarte pastāsta par vēl kādu savu aizraušanos, kas saistīta ar mākslu, – gaumīgu video veidošanu, kas redzami sociālajos tīklos. “Mani arvien vairāk uzunā tieši kustīgā bilde,” teic Baumgarte.

Uz raidījuma vadītāja Jāņa Šipkēvica komplimentiem par mākslinieces radītājiem video un to gaumīgumu, kas daudziem līdz galam nepiemītot, Baumgarte norāda, ka viņu aizvien vairāk uzrunā tieši kustīgā bilde: “Tādu statisku attēlu, protams, ir interesanti vērot, bet mums visā tajā dzīves tempā vairāk aci piesaista video. Man pašai gribas to dinamiku – kas notiek aiz tā pirmā kadra, kāds ir turpinājums.”

Savukārt par video gaumību viņa teic: “Tā ir tāda iekšējā sajūta. Man jau šķiet, ka latvieši ir burvīga, gaumīga, talantīga tauta. Nu, ļoti daudz zinu tādus ļoti smalkus māksliniekus. Priecājos, ka tu tā novērtē.” Uz Šipkēvica teikto, ka viņa ir īstena multimāksliniece, Baumgarte atzīst, ka par to pat īsti nav aizdomājusies.

“Tas vairāk ir – tiešām gribas tā izpausties un neviens no darbiem nav tāds sagudrots. Tā ir iekšēja vēlme tā izdarīt, tā pasniegt, un tas arī iespējams tāpēc tā nostrādā,” viņa stāsta, piebilstot, “Ir jābūt tam pārsteiguma momentam mākslā, lai nepateiktu visu, bet atstātu vēl tādu vielu pārdomām.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!