Mūzika
2024. gada 13. marts, 01:35

FOTO, VIDEO: Dzīvespriecīgās noskaņās prezentē Aijas Andrejevas jauno albumu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Kultūrtelpā "Tu jau zini Kur" otrdien notika populārās latviešu mūziķes Aijas Andrejevas jaunā albuma "Tagadne" prezentācijas koncerts.

Aijas Andrejevas albuma "Tagadne" prezentācijas koncerts

Aijas Andrejevas jaunā albuma "Tagadne" prezentācijas koncerts kultūrtelpā "Tu jau zini Kur"

gallery icon

Albums tapis sadarbībā ar simfonisko orķestri "Baltic Groove Orchestra", dziedātājas daiļradei iegūstot jaunu noskaņu.

14. februārī Andrejeva un reperis ansis iepazīstināja klausītājus ar dziesmu “Jūk”, kas tapusi sadarbībā ar simfonisko orķestri "Baltic Groove Orchestra". “Jūk” ir otrais singls no Aijas Andrejevas jaunā albuma “Tagadne”, kura prezentācijas koncertā ansis tika uzaicināts kā īpašais viesis.

“Jūk” autori ir Aija Andrejeva, Kaspars Ansons, Elīna Sproģe un ansis. Dziesma tapusi, domājot par to cilvēka daļu, par kuru mīlas dziesmās nemaz tik bieži nerunā, - par kaisli.

“Mēs esam dabas parādības un, lai kā mēs dažkārt vēlētos pretoties dabas un instinktu spēkam, tas nav cilvēka varā.  Par to arī vēsta mūsu dziesma. Priecājos, ka anša pirmā love song ir tieši kopā ar mani. Jautājums, ko apkārtējie man uzdod visbiežāk:  kad tu beidzot izdosi kārtīgu roka dziesmu? Tad nu beidzot es to esmu izdarījusi – izdevusi roka dziesmu savienojumā ar hiphopa žanru un simfonisko orķestri,“ stāstīja Andrejeva.

“Aija man ir viens no lielākajiem mūzikas pasaules draugiem un arī patroniem, un mūsu pirmā sadarbība dziesmā “Ir pagājis ilgs laiks”, manuprāt, ir viens no lielākajiem iemesliem, kuru dēļ tiku daudz vairāk sadzirdēts un leģitimizēts Latvijas mūzikas industrijas acīs. Tagad, kad atkal ir pagājis ilgs laiks, mēs sadarbojamies vēlreiz — šoreiz uz milzīga ģitāras rifa ar maniskām, šaubu caurvītām rozā briļļu ainām, kurās, iespējams, starp rindām saskatīsiet kaut ko pašu piedzīvotu. Būt cilvēkam ir jocīgi, ” toreiz izteicās ansis.

Aijas Andrejevas un grupas "Very Cool People" albuma prezentācija

Mūzikas bārā "St. Black" aizvadīta Aijas Andrejevas un grupas "Very Cool People" albuma "Woodstock’s Renaissance" prezentācija.

gallery icon

Uz "Alfas" jumta aizvadīts Aijas Andrejevas albuma "Es iešu tālāk" prezentācijas autokoncerts

gallery icon