VIDEO: Krievijas Valsts domes deputāts mēģina jautāt par sankcijām, bet "zaļais pūķis" sapin mēli
Sergejs Veremejevs uzdod jautājumu (ekrānuzņēmums no "X")
Trakā pasaule
2024. gada 12. marts, 20:16

VIDEO: Krievijas Valsts domes deputāts mēģina jautāt par sankcijām, bet "zaļais pūķis" sapin mēli

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Savāds atgadījums noticis Krievijas Valsts domē — valdošās partijas “Vienotā Krievija” deputāts sēdes laikā mēģināja uzdot jautājumu par sankcijām, taču mēle pastāvīgi pinās, izraisot aizdomas par pārlieku iesildīšanos domes kafejnīcā.

“Tiešām, iepriekšējā reizē mēs apspriedām šo jautājumu, un katrā praktiski tagad … Nedraudzīgo spēku darbībām notiek mūsu pretdarbība. Tā ir ļoti laba,” ar grūtībām kustinot mēli, mēģina savu jautājumu formulēt deputāts Sergejs Veremejenko. “Lūk, gribētos padomāt, bet kā mēs viņiem atbildēsim? Vai arī atkal teiks: “Bet jūs atvedāt …. Tas taču patiesībā ir briesmīgs ierocis!”

Turpmākos nesakarīgās runas plūdus apturēja Valsts domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins, un tā arī neuzzinājām, ko viņš īsti vēlējās pajautāt tribīnē stāvošajam Vasilijam Piskarjovam, kurš vada komisiju cīņai pret ārējo iejaukšanos.

2021. gadā žurnāls “Forbes” Sergeju Veremejenko ierindoja 69. vietā Krievijas bagātnieku sarakstā, viņa mantu novērtējot 420 miljonu ASV dolāru apmērā. Pēc Krievijas invāzijas Ukrainā iekļauts Eiropas Savienības, ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Šveices, Austrālijas, Japānas un vairāku citu valstu sankciju sarakstos.