Sarkanais paklājs
2024. gada 7. marts, 11:30

FOTO un VIDEO: Nacionālajā teātrī slepeni sarīkotās dziesmotās dzīrēs grandiozi sumina režisoru Freibergu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Trešdien, 6. martā, Latvijas Nacionālajā teātrī notika Henrika Ibsena drāmas "Heda Gablere. Atgriešanās" pirmizrāde Edmunda Freiberga režijā.

Edmunda Freiberga režijā tapušā jauniestudējuma "Heda Gablere. Atgriešanās" pirmizrādes vakarā Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs bija slepus izplānojis un sarīkojis režisoram grandiozu sumināšanu 75. jubilejā, kas Freibergam bija aizvadītā gada 12. augustā.

"Heda Gablere. Atgriešanās" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī

2024. gada 6. martā Latvijas Nacionālajā teātrī notika Henrika Ibsena drāmas "Heda Gablere. Atgriešanās" pirmizrāde.

gallery icon

"Heda Gablere. Atgriešanās" ir stāsts par sievieti, ko audzinājis tēvs, un vīrieti, kas audzis rūpīgā sieviešu uzraudzībā. Viņu laulība noslēgta pavisam nesen, bet visiem ir skaidrs, ka tā nebūs laimīga savienība. Visiem, izņemot jauno vīru, zinātnieku Jergenu Tesmani. Heda mīlestībai piešķir pašu svarīgāko lomu dzīvē, bet dzīve nepakļaujas viņas ideāliem, tāpēc sarežģītās jūtas pret pavisam citu vīrieti kļūst postošas.

Līdz ar šo iestudējumu uz teātra skatuves atgriežas ilgāku laiku teātrī neredzēti aktieri – Jēkabs Reinis, Ivars Puga, Ģirts Liuziniks un Madara Zviedre.

Pēc pirmizrādes radošais kolektīvs un viesi pulcējās teātra Baltajā zālē, kur uzreiz pēc svinīgajām uzrunām ar ziediem, dāvanām un sirsnīgiem un jestriem apsveikumiem gan cildinošiem un pateicības pilniem suminājumiem, gan dziesmu, gan personisku priekšnesumu formātā Edmunds Freibergs tika sveikts 75. jubilejā, kas režisoram bija aizvadītā gada 12. augustā. Tā kā pēc krietnas pauzes godājamajam režisoram šī bija pirmā jauniestudējuma pirmizrāde, aktieri lēma, ka šis vakars ir pašā laikā, kad sarīkot Freiberga kungam pārsteigumu un viņu kolektīvi apsveikt. Jubilārs nudien par gaidāmo sveikšanu neko nenojauta, un vakars, kas izvērtās par dziesmotām dzīrēm, ieilga līdz pat vēlai naktij un līdz sirds dziļumiem priecēja un aizkustināja leģendāro režisoru.