"Četri uz koferiem" dalībnieki Meksikā bauda īpašas delikateses

Piedzīvojumiem bagātajā pašmāju ceļošanas šovā "Četri uz koferiem" dalībnieki devušies uz Meksiku. To iepazīstot, ceļotāji dodas īstās gastronomiskās izvirtībās – ...

gallery icon
Trakā pasaule
2024. gada 22. februāris, 15:15

Uz kārā zoba - cepti skorpioni un grauzdēti tārpi. Kādas delikateses latviešu slavenības baudīja Meksikā

Jauns.lv

Piedzīvojumiem bagātajā pašmāju ceļošanas šovā "Četri uz koferiem" dalībnieki devušies uz Meksiku. To iepazīstot, ceļotāji dodas īstās gastronomiskās izvirtībās - tiek baudīti cepti sienāži, tako ar liellopu acu pildījumu, grauzdēti tārpi un eļļā cepti skorpioni.

Ceļojuma dienā, kurā gida lomu uzņēmies pasākumu vadītājs Arvis Zēmanis, dalībnieku, kuru vidū ir arī stiliste Indra Salceviča, aktieris Mārtiņš Počs un dziedātāja Ieva Sutugova, uzdevums ir nogaršot vietējo delikateses.

foto: Publicitātes
Mārtiņam, izskatās, iet pie dūšas.

Mūsu platuma grādos delikatese izklausās ekskluzīvs, baudāms un garšu piesātināts ēdiens, taču meksikāņiem tie izrādās grauzdēti tārpi, cepti skorpioni un liellopa acs tako. Slavenais tako ar gotiņas aci īsti pie dūšas negāja stilistei Indrai Salcevičai: “Ak Dievs, tas bija kaut kas ārprātīgs. Ja iedomātos, ka tās ir zivs acis, tad es vēl to sagremotu, bet govs acis vēl līdz galam nevaru sagremot. Varbūt tas ir tāpēc, ka esmu skatījusies govīm acīs!”

Pēc kārtīga meksikāņu mielasta slavenības dienu noslēdz ar maziem laimes cepumiņiem, kuros slēpjas kāds novēlējums. Likteņa pirksts vai kosmosa zīme, bet Mārtiņa cepumiņā atrodas vēstījums, ka viņam nepieciešams atrast savu mīļoto, ar kuru pavadīt visu mūžu. Apzinoties, ka šobrīd Počs ir brīvs vīrietis, Indra un Ieva lieki laiku netērē un aicina daiļās skatītājas rakstīt Mārtiņam.

Latviešu piedzīvojumus Meksikā lūkojiet sestdienās raidījumā "Četri uz koferiem" kanālā "360 TV".