TV
2024. gada 20. februāris, 15:15

Šova lesbiešu pāris Sendija un Danute bērna radīšanai pašas grib izvēlēties spermas donoru

Jauns.lv

Šova "Slavenības. Bez filtra" dalībnieces Sendija un Danute, plānojot kopīgu mazuli, izskata opcijas medicīniskajai apaugļošanai ārzemēs. Izrādās, ka finansiāli šie izdevumi var sasniegt vairāk nekā 20 000 eiro. Neskatoties uz to, abas ir optimistiski noskaņotas un izsver dažādas iespējas un piedāvājumus.

Sarunas laikā pāris atklāj, ka nav domājušas par to, kā donoram būtu jāizskatās, taču abas gribētu, lai donors būtu no Eiropas.

foto: Publicitātes foto
Sendija un Danute.

Dāmas uzzina, ka Spānijā ir klīnikas, kuras ir orientētas tieši uz viendzimuma pāru medicīnisko apaugļošanu, tas piesaista viņu uzmanību. Izrādās, ka, izmantojot īpašu metodi, iespējams izmantot divu sieviešu olšūnas kopīga bērniņa radīšanai.

Apspriežot iespējamos donoru variantus, abas nolemj, ka nevēlas anonīmu spermas donoru, bet gan daudz labprātāk pašas izvēlētos piemērotāko kandidātu. Sendija atklāj, ka viņai pat nebūtu nekas iebilstams, ja šis donors pēc gadiem arī uzmeklētu bērnu: “Vecāku nekad nevar būt par daudz. Ja viņi gribēs pēc 18 gadiem kaut kādā veidā savienoties, es būšu tikai priecīga,” atklāj Sendija.