Slavenības
2024. gada 14. februāris, 06:31

Video: "Vīrietis, kurš gaida". Pie skatītājiem dodas Ģirta Ķestera 60 gadu jubilejas izrāde

Jauns.lv

Likumsakarība vai nejaušība, bet neglābjamais romantiķis un visu laiku iekārojamākais vecpuisis Ģirts Ķesteris dzimis tieši visu mīlētāju dienā –14. februārī. Šogad aktieris svin 60 gadu jubileju un tam velta īpašu izrādi, kas, protams, vēstī par satikšanos, vēlmi mīlēt un būt mīlētam. Sākot no 14. februāra, iestudējums “Vīrietis, kurš gaida” dodas ceļā pie skatītājiem 18 Latvijas kultūras centros.

Iestudējuma režisors ir Gundars Silakaktiņš, lugas autore Aiva Birbele. Tiesa, viņas dramaturģiskajā materiālā iepludināta arī aktiera personīgā pieredze. Jubilārs komentē: “Ja tu pavadi 38 stundas zūmā kopā ar autori Aivu Birbeli, tu nevari izbēgt no sevis. Tie nav tikai sacerējumi, bet arī personīga sadaļa no tā, ko esmu piedzīvojis ne tikai šajā vecumā, bet arī agrīnajā. Šī ir universāla pieredze, kas noder ikvienam. Nevis aicinājums, kā vajadzētu dzīvot, bet satikties ar sevi ikvienam vīrietim un sievietei, kas būs skatītāju zālē. Jo ir svarīgi sarunāties mazliet arī ar  savu zemapziņu par to, ko mēs ikdienā slēpjam, un censties tuvoties tam ar smaidu, ar prieku, ar izklaides žanru.”
Iestudējumā “Vīrietis, kurš gaida” uz skatuves būs ne vien pats jubilārs, bet arī kāda no viņa skatuves partnerēm – Lelde Dreimane vai Ērika Eglija-Grāvele. Brīdī, kad “jauns.lv” satiekas ar Silakaktiņu un Ķesteri, nekas vēl par to neliecina, bet gatavajā scenogrāfijā izrādes darbība notiks mūsdienīgā vidē – datorspēlē. Taču temats ir mūžīgi aktuālais – iepazīšanās, mīlas alkas, cerības un neprognozējamais iznākums.

foto: Evija Trifanova/LETA
Šogad Ģirts Ķesteris svin 60 gadu jubileju un tam velta īpašu izrādi.

Skaties pievienoto video un redzēsi, kā norit sadarbība starp aktieri un režisoru izrādes mēģinājumā, kā arī gūsi ieskatu par humoru, kas sagaida skatītājus.