"Lielajā dzintarā" 2024. gada janvārī izskan Franča Šūberta dziesmu cikls "Ziemas ceļojums"

2024. gada janvāra vidū Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" kamersēriju "Personīgi" atklāja skaists notikums. Visā tā pilnībā klausītājiem kā klātienē, tā ...

gallery icon
Mūzika
2024. gada 22. janvāris, 16:20

FOTO: Liepājā izskan Franča Šūberta dziesmu cikls "Ziemas ceļojums"

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" kamersēriju "Personīgi" atklāja skaists notikums. Visā tā pilnībā klausītājiem kā klātienē, tā tiešraidē bija iespēja dzirdēt nepārspētā dziesminieka Franča Šūberta dziesmu ciklu "Ziemas ceļojums". Šo cilvēka mūža drāmu 24 dziesmās emocijās krāsainā, izjustā un saviļņojošā interpretācijā atskaņoja dziedātājs Rihards Millers un pianiste Ērika Millere.

Pēc koncerta jau tradicionāli klausītājiem bija iespēja aprunāties ar mūziķiem neformālā gaisotnē. Daloties savās sajūtās par uzstāšanos, Rihards Millers atklāja: “Tas bija patīkami. Tāds skaists mazs maratons. Prieks dziedāt cilvēkiem, kas klausās.”

Kāds no klausītājiem uzdeva arī jautājumu abiem mūziķiem par to, kuras no dziesmu cikla dziesmām viņiem ir vismīļākās. Dziesmas patīkot visas, taču gan Rihardam, gan Ērikai mīļas ir “Pavasara sapnis” un “Trīs saules”. Dziedātājam pašam vēl tuva ir “Vārna”, savukārt pianistei - pēdējā cikla dziesma “Leijerkastnieks”.