foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis Jurkāns pēc 14 gadu kopdzīves beidzot apprecējies ar mīļoto Lindu
Linda un Jānis tagad ir precēts pāris.
Slavenības
2024. gada 23. janvāris, 06:40

Jānis Jurkāns pēc 14 gadu kopdzīves beidzot apprecējies ar mīļoto Lindu

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc 14 gadu ilgas kopābūšanas atjaunotās Latvijas pirmais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns (77) klusi un bez pompozitātes apņēmis par sievu savu mīļoto - pedagoģi un grāmatu autori Lindu Apsi (52).

Neraugoties uz to, ka jau trīs gadus katrs dzīvo citā valstī, kādreizējais politiķis Jānis Jurkāns un viņa mīļotā sieviete rakstniece Linda Apse kļuvuši par laulātu pāri. Divas dienas pirms noliktā kāzu datuma līgavainis no Spānijas atlidoja uz Rīgu, bet pāris dienu pēc apprecēšanās jaunlaulātie kopā aizbrauca uz Spāniju baudīt medusmēnesi un laiku nu jau likumīga pāra statusā, šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns".

foto: no privātā arhīva
Ilgi gaidītais brīdis ir klāt!

Kāzu ceremonija norisinājusies Rīgas Kurzemes rajona dzimtsarakstu nodaļā 15. decembrī deviņos no rīta. Liecinieku godā bija Lindas pieaugušie bērni no iepriekšējās laulības – meita Renāte un dēls Ingus. Līgava nebija posusies baltā kleitā, un līgavainim mugurā nebija uzvalka, Linda un Jānis salaulāties ieradās tādi, kādu viens otru redz – ikdienišķi un vienkārši. Pats svarīgākais bija gaisā virmojošā mīlestība, sirsnība, aizkustinājums un tas, ka nu abu savienība beidzot pēc daudzu gadu ilgas cerēšanās nostiprināta likumīgi un viņi kļuvuši par vīru un sievu.

Kā zināms, jau pirms vairākiem gadiem Jānis Jurkāns pārdeva īpašumu Liepupes pagastā un pārcēlās uz dzīvošanu Spānijā, kur ziemā ir krietni maigāks klimats nekā tēvzemē. Sākumā viņš apmetās pie paziņām, bet nu jau krietnu laiku mitinās īrētā mājā Spānijas dienvidos, Andalūzijā. Tur ik pa laikam atpūšas arī Linda Apse, kas brīžos, kad nav jālasa lekcijas Rīgas Juridiskajā augstskolā, dodas pie sava Jāņa. Kā zināms, Apse arī raksta autobiogrāfiskas grāmatas.

Grāmatas "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" prezentācija

gallery icon

Sīkāk par to, kāda tad bija Jāņa un Lindas kāzu diena un kā abi iztur attāluma pārbaudījumu, lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā, kur lūkojamas arī vairākas foto no kāzu ceremonijas!