Ar banānu kastēm prezentēts jaunais kriminālkomēdijas seriāls "Produkts"

"Tet" uzsācis filmēt jaunu kriminālkomēdijas seriālu "Produkts", kurā galvu reibinoši notikumi tiks pasniegti sirreālā realitātē. Tā galvenais režisors Alberts Viegliņš ...

gallery icon
TV
2024. gada 13. janvāris, 15:15

Jaunajā latviešu seriālā "Produkts" nofilmējies īsts korejietis

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Jaunajā latviešu komēdijā "Produkts" redzams arī korejietis Hvidže Ims, kas seriāla pirmizrādes ballītē visus priecēja ar paša izpildīto "Gangnam Style". Jaunietis jau septiņus gadus ir saistīts ar Latviju un šeit beidzis arī universitāti!

Hvidže Ims pagaidām ir vienīgais korejietis, kurš absolvējis Latvijas Universitāti. Turklāt ne reizi vien – pirms diviem gadiem ap šo laiku viņš Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē aizstāvēja bakalaura darbu starptautiskajā ekonomikā un komercdiplomātijā, zinības tālāk papildinot maģistrantūrā.

Vaicāts, kā nokļuvis Latvijā, sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Hvidže atklājis, ka ir no tiem cilvēkiem, kas īpaši neplāno, bet dzīvo pēc principa – kā ir, tā ir. Tieši tā arī pirms septiņiem gadiem nonācis Latvijā. Dzimis Busanā, beidzis pamatskolu Korejas Republikā, vidusskolu - ASV, pēc tam daudz ceļojis pa pasauli, līdz pamanījis un iemīlējis Latviju.

“Latvija bija tik ļoti pie sirds, ka te paliku un sāku mācīties. Es dievinu Latviju!” stāsta Hvidže. Izdzirdot, ka Latvijā, pēc plaši veiktas aptaujas, ir negaršīgākais ēdiens Eiropā, korejietis ir izbrīnīts, sakot, ka viņam garšo latviešu ēdieni. “Man patīk viss. Vislabāk – kartupeļu pankūkas ar bekonu,” virknējot vārdus, latviski šo spēj noformulēt Hvidže.

Puisis atklāj, ka pa šo laiku divus gadus pavadījis arī savā dzimtenē, izejot obligāto militāro dienestu. “Tā kā ar Ziemeļkoreju joprojām dzīvojam saspīlētā režīmā, piedalīšanās apmācībās ir pašsaprotama, lai varētu aizsargāt sevi, savu ģimeni un valsti nepieciešamības gadījumā. Esmu gandarīts, ka izgāju dienestu, nenožēloju. Tā ir ļoti laba lieta. Skatoties uz situāciju pasaulē – arvien vairāk pārliecinies, ka jebkurā brīdī ir jāspēj būt gatavam ārkārtas situācijām,” savu nostāju pauž korejietis.

Filmu industrijā Hvidže nav pirmo reizi “ar pīpi uz jumta”. “Korejā biju aktieris bērnu lomās. Tīņa gados vairs nevēlējos filmēties. Sapratu, ka daudz foršāki izskatās cilvēki, kuri ir aiz kamerām, ka vēlos apgūt to pasauli. Pamatskolā pat uztaisīju vienu filmu, un tā tika izvēlēta kā paraugs Korejas kino amatierskolu apmācību programmai. Tiku arī uzaicināts jauniešu filmu žūrijā. Un tad nonācu vidusskolā ASV, kur meklēju visas iespējas turpināt iesākto filmu industrijā. Devos uz Losandželosu un ar savu CV uzplijos visiem zināmajiem korejiešu režisoriem. Viens teica, ka redzot manī sevi tajā vecumā, un piekrita pieņemt mani darbā. Strādāju ļoti cītīgi, bez samaksas. Iepatikos viņam un tiku paņemts līdzi arī uz Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivāliem.”