Filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde

2024. gada 11. janvārī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace", notika režisores Elzas Gaujas filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde.

gallery icon
Sarkanais paklājs
2024. gada 12. janvāris, 10:27

FOTO: jautrā burziņā prezentē pašmāju komēdiju "Pastkarte no Romas"

Jauns.lv

Ceturtdien, 11. janvārī, Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace", notika režisores Elzas Gaujas filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde.

Režisores Elzas Gaujas pilnmetrāžas spēlfilma "Pastkarte no Romas", kas izvirzīta nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" četrās nominācijās, ieskaitot “labāko pilnmetrāžas spēlfilmu”, uzreiz pēc 11. janvāra pirmizrādes dosies Latvijas turnejā, piedaloties filmas aktieriem un radošajai komandai.

"Pastkarte no Romas" ir divu pastnieku mīlestības stāsts, kurā ienāk Alcheimera slimība. Filma ir izvirzīta četrām vadošām "Lielā Kristapa" nominācijām - labākā pilnmetrāžas spēlfilma, labākā aktrise, labākais aktieris un labākais spēlfilmas operators. Visi četri "Lielā Kristapa" nominanti - režisore Elza Gauja, aktieri Indra Burkovska un Jānis Jarāns, operators Aleksandrs Grebņevs - dažādos sastāvos piedalīsies filmas īpašajos seansos gan Rīgas kinoteātros, gan arī Liepājā, Ventspilī, Talsos, Kuldīgā, Siguldā, Cēsīs, Valmierā, Ogrē, Berģos un cituviet. Filma būs pieejama kinoteātros visā Latvijā.

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā "Picture House" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju "Riverbed". Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece - Kabish, montāžas režisors - Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja, mūziku iespēlējuši Matīss Čudars, Artis Orubs, Jānis Porietis un Andris Gauja. Filmas producenti - Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.