Puisis no Vidzemes, Dikļiem Mārtiņš Sirmais Rīgā kļuva pazīstams, kad pēc mācībām Smiltenes tehnikumā uzsāka darbu populārajā restorānā “Osiris”. Pēc tam viņš darbojās galerijā “Istaba”, kur piedāvāja klientiem pagatavot ēdienu nevis pēc jau sastādītas ēdienkartes, bet pēc pašu vēlmēm. Tur pirms desmit gadiem šo atraktīvo un savdabīgo puisi noskatīja TV ļaudis, uzaicinot uz pavāršovu, kas tika nosaukts “Sirmā ēdienkaratē”. Tas LNT kanālā ilga piecus gadus, bet pēc diviem gadiem dienasgaismu jau ieraudzīja jauns aizraujošs garšas ceļojumu un dzīvesstila TV raidījums “Sirmais. Kulta ēdieni”, kura idejas autors ir pats Mārtiņš.
Tagad Mārtiņš Sirmais darbojas vairākos restorānos – trīs pavāru restorānā “Tam labam būs augt”, “Restorānā 3”, kā arī kafetērijā “Sirmais&Dreibants”. Vaicāts, kā iecerējis nosvinēt jubileju, Sirmais ir strikts: “Nekā! Strādāšu! Piekritu uzņemties apkalpot kādu privātu pasākumu. Tā, lai man nebūtu nekur jāiet, lai nenāktos atbildēt uz apsveicēju zvaniem. Savā dzimšanas dienā taisīšu balli citiem. Tā būs mierīgāk.”
Kāpēc tā? Vai atraktīvajam pavāram nepatīk jubilejas ballītes? “Šķiet, savu dzimšanas dienu beidzu svinēt 25 gados. Ko tur svinēt? Nav jau iemesla! Bet uz vecumu, kad miršanas laiks tuvojas, tad gan atkal būs jāsvin, atzīmējot katru nodzīvoto gadu,” paskaidro šīs dienas jubilārs Mārtiņš Sirmais.
Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva
Citi šobrīd lasa
