Koncertuzveduma "Jaungada akcija!" pirmizrāde Čehova teātrī 2023. gada decembrī

2023. gada 15. decembrī Čehova teātrī notika svētku koncertuzveduma "Jaungada akcija!" pirmizrāde.

gallery icon
Sarkanais paklājs
2023. gada 18. decembris, 14:07

FOTO: Čehova teātrī nosvin svētku koncertuzveduma "Jaungada akcija!" pirmizrādi

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē, 15. decembrī, Čehova teātrī tika aizvadītas vienlaikus divas pirmizrādes: krāšņs svētku koncertuzvedums "Jaungada akcija!" un Mihaila Širjajeva monoizrāde bērniem "Kā noķert Santaklausu".

Koncertuzveduma "Jaungada akcija!" režisors ir Sergejs Golomazovs, scenogrāfs - Kristaps Skulte.

"Vecgada vakars ir brīnumu laiks. Brīnumi ir visur, pat gaisā virmo maģija. Tikai mēs to ne vienmēr pamanām, jo dažkārt brīnumi nav redzami, ja vien cilvēks vērīgi neieskatās. No otras puses, reizēm tie notiek tepat – mūsu acu priekšā. Piemēram, pavisam ikdienišķā tirdzniecības centrā Vecgada vakars ir burvju un pārsteigumu pilns – pat nedzīvi priekšmeti atdzīvojas!" vēsta uzveduma anotācija.

Savukārt "Kā noķert Santaklausu" teksta autors, režisors, scenogrāfs ir Mihails Širjajevs.

"Tuvojas ziemas gaidītākie svētki - pavisam drīz Rīga iemirdzēsies svētku gaismās, mājās parādīsies izrotātas Ziemassvētku eglītes, bet uz Ziemeļpolu tiks sūtīti pilni maisi ar vēstulēm, kurās aprakstītas kārotās dāvanas. Par dāvanām runājot! Tieši vēlme saņemt visas pasaules dāvanas iedvesmojusi mūsu izrādes jauno varoni dibināt Slepenu biedrību, kuras mērķis ir noķert nevienu citu kā pašu Santa Klausu. Puika ir izstrādājis viltīgu un pārdrošu plānu, sagatavojis vairākas lamatas, un tagad viņš gaida Ziemassvētku vecīti. Vai mūsu varonis visu ir ņēmis vērā un paredzējis? Kā domājat jūs? Vai domājat, ka Santa Klauss nemaz tik viegli nepadosies? Vai gluži pretēji – viņš godalgos puiku par viņa izdomu un mērķtiecību?" tā tiek reklamēta šī izrāde.