foto: LETA
Latviešu bokseris Kristaps Zutis vēršas pie Rīgas domes, izmantojot krievu lamuvārdus
Bokseris Kristaps Zutis.
Slavenības
2023. gada 17. decembris, 10:17

Latviešu bokseris Kristaps Zutis vēršas pie Rīgas domes, izmantojot krievu lamuvārdus

Jauns.lv

Ziema ir pārbaudījums ne vien dziļos laukos dzīvojošajiem, bet arī rīdziniekiem. Šoreiz pacietības mērs pilns bijis bokserim Kristapam Zutim, kurš savas pretenzijas pret Rīgas pašvaldību paudis krievu "mātesvārdiem".

Šoziem esam lutināti ne vien ar fantastiski skaistiem ziemas skatiem un ziemas priekiem, bet arī tīri praktiskiem sarežģījumiem, ko nesis milzīgais sniega daudzums. Problēmas radījuši gan neizšķūrētie ceļi un ielas, gan nenotīrītie jumti ar lāstekām, gan slidenās vai - gluži otrādi - pārsālītās ietves. 

Par izvēlētajām ielu tīrīšanas metodēm ziemā Rīgas pašvaldība kritizēta daudz. Jau gadiem bijis publisks sašutums par bagātīgo sāls izmantošanu, kas ir ne vien videi nedraudzīga, bet arī kaitē automašīnām, gājēju apaviem un - vissāpīgākais - arī suņu ķepām. 

Pēc pastaigām galvaspilsētā nepatikšanās nonācis arī boksera Zuša četrkājainais mīlulis. Viņa saimnieks soctīklā X publicējis foto ar savainoto suņuka ķepu, komentārā pievienojot kritiku Rīgas domei un lamuvārdus krievu valodā. "Klau Rīgas dome jūs zaj***ļi ar to sāli," raksta Kristaps.

Atsaucīgie X lietotāji iesaka bokserim pirms pastaigām ieziest ķepas ar zooveikalā nopērkamu īpašu vasku un pēc pastaigām rūpīgi tās nomazgāt. Citi dod padomu iegādāties suņu apavus, kas pasargās ķepas gan no sāls, gan arī no sala, kad ārā ir lieli mīnusi.