foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Komponists Jēkabs Jančevskis mīļoto sastapis Suntažu korī
Komponists Jēkabs Jančevskis ar mīļoto sievieti Ketlīnu Braueri, kura arī ir mūziķe.
Slavenības
2023. gada 17. decembris, 06:01

Komponists Jēkabs Jančevskis mīļoto sastapis Suntažu korī

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Komponists un diriģents Jēkabs Jančevskis, kas līdz šim kultūras pasākumos bija redzams kopā ar māsu aktrisi Martu Lovisu Jančevsku vai mammu aktrisi Zani Jančevsku, beidzot iziet sabiedrībā ar draudzeni.

Jēkaba Jančevska vārds arvien spožāk sāk iemirdzēties Latvijas kultūras zvaigžņotajā debesjumā, un dzirdēts, ka muzikologi jauno komponistu iedēvējuši par nākamo Ēriku Ešenvaldu, kas zināms kā viens no pieprasītākajiem mūsdienu latviešu komponistiem pasaulē.

Jančevskis jau vairākus gadus izpelnās atzinību un balvas par saviem skaņdarbiem; pērn tika pie "Lielās mūzikas balvas" kā gada komponists, nule viņš saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu par mūziku Dailes teātra izrādei "Brands".

Dailes teātrī pirmizrāde Viestura Kairiša Ibsena lugai “Brands”

Dailes teātrī 27. janvārī īpašs notikums, pirmizrādi uz Lielās zāles skatuves piedzīvos režisora Viestura Kairiša jauniestudējums “Brands”. Iepriekš “Brandu” Dailes ...

gallery icon

Tāpat šajā gadā komponists ierakstījis skaņu celiņu spēlfilmai "Zeme, kas dzied".  Dziesmu svētkos viņš debitēja ar pieciem skaņdarbiem.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", talantīgais un izskatīgais mūziķis gan neslēpj, ka viņa sirds nav brīva – nu jau kādu laiku komponists ir attiecībās. Viņa mīļotā sieviete ir Latvijas Mūzikas akadēmijas studente, dziedātāja un diriģente Ketlīna Brauere.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Komponists Jēkabs Jančevskis ar mīļoto sievieti Ketlīnu Braueri, kura arī ir mūziķe.

“Lai gan no agras bērnības esmu dzīvojis pa aktrišu grimētavām, dzīvē tomēr sastapu meiteni, kura nav vis aktrise, bet gan mūziķe. Mūzika mūs saveda kopā vārda tiešākajā nozīmē, jo kopā strādājam, vadot Suntažu kori, kur es esmu diriģents un Ketlīna – kormeistare un koncertmeistare,” smaidot stāsta Jēkabs Jančevskis.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!